Mercedes eSprinter: Το νέο ηλεκτρικό βαν δοκιμάζεται στα χιόνια


Οι Γερμανοι έχουν επενδύσει πολλά στη νέα πρόταση του επαγγελματικού οχήματος το οποίο αυτές τις ημέρες δοκιμάζεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες στην Βόρεια Ευρώπη. Πότε θα παρουσιαστεί;

  • 15/2/2022

Η Mercedes εργάζεται πυρετωδώς πάνω στην ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού Spinter με στόχο να παρουσιάσει μία άκρως ανταγωνιστική πρόταση, λύνοντας τα χέρια των επαγγελματιών που θα το επιλέξουν για να το εντάξουν στις εργασίες της επιχείρησής τους.

Η γερμανική φίρμα έχει κάνει άλλωστε ξεκάθαρο ότι θέλει να παρουσιάσει τα επόμενα χρόνια μια ολοκληρωμένη γκάμα εξηλεκτρισμένων επαγγελματικών οχημάτων και το νέο eSprinter είναι ένα από αυτά.

Αυτή τη στιγμή το πρωτότυπο υποβάλλεται σε αλλεπάλληλες δοκιμές προκειμένου οι μηχανικοί να εντοπίσουν "μελανά" σημεία και να τα διορθώσουν μέχρι το επίσημο λανσάρισμα το οποίο θα έρθει σε περίπου έναν χρόνο από σήμερα. Πιο συγκεκριμένα το όχημα βρίσκεται στο Arjeplog της Σουηδίας και δοκιμάζεται σε ακραίες καιρικές συνθήκες με πολύ χιόνι και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Με αυτό τον τρόπο οι μηχανικοί της Mercedes θα μπορέσουν να δουν με τα ίδια τους τα μάτια πως συμπεριφέρεται το όχημα και την ίδια στιγμή να σημειώσουν δυσλειτουργίες στο σύστημα μπαταριών.

Το eSprinter θα προσφέρει πολλές εναλλακτικές επιλογές στον τύπο του αμαξώματος καθώς και τρία συστήματα μπαταριών με διαφορετική αυτονομία. Αυτή αναμένεται να είναι σχεδόν διπλάσια σε σχέση με το τρέχον μοντέλο.

Θυμίζουμε ότι το ηλεκτρικό Sprinter που κυκλοφορεί στην αγορά μπορεί να κινηθεί μεταξύ των φορτίσεων για 168 km σύμφωνα με τον κύκλο WTLP. Αν η νέα πρόταση φτάσει κοντά στα 300 km τότε θα είμαστε σε θέση να μιλάμε για μία σημαντική αναβάθμιση.

Η παραγωγή του νέου eSprinter θα ξεκινήσει το δεύτερο μισό του 2023 και θα γίνει αρχικά στις εγκαταστάσεις της Mercedes στο Charleston της Βόρειας Καρολίνας (ΗΠΑ) και στη συνέχεια οι εργασίες θα μεταφερθούν στο Duesseldorf της Γερμανίας.

Μάλιστα για να μπορέσει η γραμμή παραγωγής του αμερικανικού εργοστασίου να προσαρμοστεί στις νέες απαιτήσεις, η Mercedes χρειάστηκε να διαθέσει ένα ποσό κοντά στα 50.000.000€, ενώ για την ανάπτυξη του eSprinter επενδύθηκαν συνολικά 300.000.000€.

Πηγή: Mercedes