Mercedes Vision EQXX: Έρχεται από το μέλλον!


Η Mercedes δημοσιεύει σήμερα άλλη μία εικόνα του πρωτότυπου Vision EQXX με την πρωτοφανή αυτονομία των 1.200 χιλιομέτρων και την εντυπωσιακή εμφάνιση που είναι σαν να ήρθε από το... μέλλον! 

  • 22/7/2021

Μπορεί να έχουν περάσει αρκετοί μήνες από το φθινόπωρο του 2020 μέχρι σήμερα, όταν η Mercedes έδωσε στην δημοσιότητα την πρώτη και μοναδική μέχρι στιγμής, teaser εικόνα της πρωτότυπης Vision EQXX.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η Mercedes "ξέχασε" να την παρουσιάσει, αλλά η γερμανική εταιρία άλλαξε τα σχέδια της και επέλεξε να πάει λίγο πίσω το ντεμπούτο του νέου της πρωτότυπου μοντέλου που μοιάζει σαν να έρχεται από το μέλλον της αυτοκίνησης.

Σήμερα, η Mercedes μας δίνει άλλη μία εικόνα του πρωτότυπου Vision EQXX με την «πρωτοφανή αυτονομία» και την «υψηλότερη απόδοση ποτέ», όπως δηλώνει με έμφαση η γερμανική εταιρεία.

Η εμφάνιση είναι άκρως εντυπωσιακή. Η πρόσοψη θυμίζει το Project One με πιο φαρδιά και χαμηλή εισαγωγή εμπρός, λεπτοί προβολείς LED που ενώνονται με μία πολύ λεπτή φωτεινή λωρίδα. Οι δύο μεγάλοι αεραγωγοί και το μεγάλο αστέρι στο καπό ολοκληρώνουν την εικόνα.

Ο σχεδιασμός της Vision EQXX χαρακτηρίζεται από ρέουσες γραμμές, απαλές καμπύλες, καθαρές επιφάνειες που δείχνουν πως η αεροδυναμική είναι το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα στο μυαλό των σχεδιαστών της ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 1.200 χιλιομέτρων αυτονομίας! Γι’ αυτό και οι μεγαλεπήβολες δηλώσεις για «πρωτοφανή αυτονομία» και την «υψηλότερη απόδοση ποτέ» από τα στελέχη της Mercedes.

Στο πλαίσιο αυτό, η Mercedes-Benz επιβεβαίωσε ότι η Vision EQXX εξελίχθηκε με τη βοήθεια του τμήματος High Performance Powertrains που κατασκευάζει τα κινητήρια σύνολα για την Mercedes-AMG Petronas F1. Αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η μάρκα στην κορυφαία απόδοση και την αυτονομία του αμιγώς ηλεκτρικού νέου πρωτοτύπου της.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, επομένως πρέπει να περιμένουμε την πλήρη αποκάλυψη (η οποία δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας) του εντυπωσιακού Vision EQXX.