Μέσω twitter το δημοψήφισμα για το νέο εργοστάσιο της Tesla


Ο Elon Musk, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, απευθύνθηκε μέσω κοινωνικού δικτύου στους ακολούθους του σε αυτό για να διερευνήσει την πρόθεσή τους για δημιουργία νέου εργοστασίου στην πολιτεία του Τέξας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 5/2/2020

Η πρόθεση του κ. Elon Musk να δημιουργήσει και τρίτο εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ είναι γνωστή. Αυτή τη φορά, ο ίδιος κοινοποίησε την επιθυμία του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από όσους τον ακολουθούν σε αυτό, αλλά και σε όσους άλλους ήθελαν, να ψηφίσουν εάν επιθυμούν να υπάρξει και άλλο «Gigafactory» στην πολιτεία του Τέξας.

«Giga Texas?» ήταν το ερώτημα που έθεσε προς αυτούς και σύμφωνα με τα στοιχεία ένα ποσοστό περίπου 80% των απαντήσεων ήταν θετικές. Ο κ. Musk τόνισε πρόσφατα ότι η Tesla πρέπει να βρει τρόπο να αυξήσει τόσο τον αριθμό παραγωγής μπαταριών όσο και την ενεργειακή χωρητικότητα αυτών, για να μπορέσει η εταιρεία να αυξήσει τον αριθμό παραγωγής των αυτοκινήτων της, αλλά και να δημιουργήσει καινούργια, όπως το Cybertruck για παράδειγμα.

«Χρειάζεται να αυξήσουμε την παραγωγή μπαταριών σε επίπεδο τρέλας, τόσο ώστε είναι αδιανόητο να το συλλάβει ο νους του σημερινού ανθρώπου» δήλωσε χαρακτηριστικά. Θυμίζουμε ότι η Tesla έχει ξεκινήσει ήδη τη διαδικασία διευθέτησης του χώρου στον οποίο θα κατασκευάσει το εργοστάσιό της στη Γερμανία.