Μετρό Θεσσαλονίκης: Δείτε τον πρώτο συρμό να κινείται αυτόματα, χωρίς την παρέμβαση του χειριστή (video)


Το video δείχνει τον συρμό να ξεκινά από το dépôt της Πυλαίας και μέσα σε λίγα λεπτά να φτάνει στον Σταθμό Παπάφη, με τον χειριστή να είναι απλός παρατηρητής.

  • 2/5/2023

Πριν από μερικούς μήνες, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Open House, το Car and Driver είχε την ευκαιρία να κάνει αυτοψία στον Σταθμό Παπάφη, στο Μετρό Θεσσαλονίκης και να σας μεταφέρει όλες τις λεπτομέρειες του μεγάλου έργου.

Πριν από μερικές ώρες ο Πρόεδρος της «Αττικό Μετρό», κ. Νίκος Ταχιάος, ανέβασε video στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου δείχνει τη δοκιμαστική κίνηση του συρμού όπου ξεκίνησε από το dépôt της Πυλαίας για να φτάσει μέσα σε λίγα λεπτά στο Σταθμό Παπάφη. Συγκεκριμένα ο κ. Ταχιάος έγραψε:

«Στα 3 πρώτα λεπτά, παρακολουθείτε την αναχώρηση από το dépôt της Πυλαίας, την διέλευση από την ορθογώνιας διατομής σήραγγα κάτω από την προέκταση της Παπαναστασίου, που κατασκευάστηκε με την μέθοδο cut & cover και την άφιξη στον πρώτο σταθμό της Νέας Ελβετίας. Ενάμιση λεπτό αργότερα, αφού πραγματοποιούνται όλοι οι έλεγχοι, το control room δίνει το σήμα της εκκίνησης μέσα στην μία από τις δύο σήραγγες που κατασκεύασαν τα ΤΒΜ (κοινώς μετροπόντικες)».

«Πρόκειται για τμήμα της γραμμής το οποίο θα είναι ορατό στους καθημερινούς επιβάτες του μετρό. Όλα γίνονται αυτόματα. Το χειριστήριο αποκαλύπτεται μόνο και μόνο για να διαπιστωθεί η ταχύτητα του συρμού και για το πάτημα της κόρνας προς τέρψιν των αναμενόντων θεατών. Ο χειριστής παραμένει αμέτοχος. Η παρουσία του επιβάλλεται από τις διαδικασίες. Το ίδιο και ο συνολικός αριθμός δυνητικών επιβατών στην φάση των δοκιμών».

«Στο 05:22 ο συρμός προσπερνάει τον Σταθμό Βούλγαρη, στο 06:08 την διασταύρωση της Καλαμαριάς και αμέσως μετά τον Σταθμό Μαρτίου, στο 06:49  το crossover κάτω από την Δελφών, στο 06:59 τον Σταθμό Αναλήψεως, στο 07:45 τον Σταθμό Φλέμινγκ, στο 08:24 τον Σταθμό Ευκλείδη και στο 09:07 φτάνει στον Σταθμό Παπάφη. Φυσικά, όπως έχει προγραμματιστεί από το control room καθώς κάτι τέτοιο ήταν αχρείαστο, ο συρμός δεν κάνει στάση σε κανέναν σταθμό. Αν μη τι άλλο, με το βίντεο αυτό αποκτά κανείς μία εντύπωση της εικόνας που θα έχουν οι μπροστινοί επιβάτες του μετρό».

Δείτε το video…

https://www.facebook.com/nikos.tachiaos/videos/9932578040092978/