Μετρό Θεσσαλονίκης: Πού θα κυμανθεί η τιμή του εισιτηρίου


Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Νίκος Ταχιάος, θέλησε να πάρει θέση για τις τιμές των εισιτηρίων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες.

  • 2/3/2023

Τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, πριν συμβεί το τραγικό δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είχε δημιουργηθεί μια κουβέντα στα social media αναφορικά με την τιμή του εισιτηρίου στο Μετρό της πόλης, όταν αυτό τεθεί στη διάθεσή των πολιτών.

Ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό, κ. Νίκος Ταχιάος, αντιλαμβανόμενος τον πανικό που έχει προκληθεί από τα σενάρια που κυκλοφόρησαν θέλησε να τοποθετηθεί με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Εκεί αρχικά ξεκαθάρισε ότι «την ευθύνη για το εισιτήριο του μετρό διατηρεί ΑΚΕΡΑΙΑ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ελληνικό δημόσιο διά του Υπουργείου Μεταφορών. Η τιμή θα διαμορφώνεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Ο ιδιώτης πάροχος λειτουργίας ΔΕΝ έχει την παραμικρή ανάμειξη σε αυτό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο σχεδιασμός που γίνεται περιλαμβάνει ένα συνδυαστικό εισιτήριο, δηλαδή όπως και στην Αθήνα με δυνατότητα μετεπιβιβάσεων μεταξύ μετρό και λεωφορείων και φυσικά εισιτήρια πολλαπλών μετακινήσεων.

Κλείνοντας σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα... τρελά σενάρια που ακούστηκαν για την τιμή του, ανέφερε: «Μην ακούτε τερατολογίες! Θα εκπλαγώ εάν δω άξια συζήτησης απόκλιση από το σημερινό εισιτήριο του ΟΑΣΘ».

Παρακάτω θα βρείτε τις τιμές των εισιτηρίων που ισχύουν σήμερα για τις μετακινήσεις στον ΟΑΣΘ:

ΕισιτήριοΚανονικόΜειωμένο
Βασικό εισιτήριο μίας μόνο μετακίνησης0,90€0,45€
Χρονικό εισιτήριο 2 μετακινήσεων εντός 70 λεπτών1,10€0,55€
Χρονικό εισιτήριο 3 μετακινήσεων εντός 90 λεπτών1,30€0,70€
Χρονικό εισιτήριο 4 μετακινήσεων εντός 120 λεπτών1,80€0,90€

Αυτές είναι οι τιμές για τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ:

ΚατηγορίεςΈκδοσηΚανονικήΜειωμένη
ΜηνιαίαΚάθε μήνα27€13,50€
ΤριμηνιαίαΙανουάριο έως Οκτώβριο75,60€ 38,00€
Εξάμηνη Ιανουάριο & Ιούλιο135€67.50€
ΕτήσιαΙανουάριο243€121,50€

Περισσότερες πληροφορίες για τα κόμιστρα του ΟΑΣΘ θα βρείτε εδώ.