Μια Corvette C5 με 350 PS μεταμορφώνεται σε... off-road και περνά μέσα από ποτάμι (video)


Ένας 23χρονος YouTuber και απέκτησε το σπορ αυτοκίνητο με τον V8 κινητήρα και το συνδύασε με ελαστικά 33 ιντσών από Jeep Wrangler.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 28/10/2022

Η Corvette είναι ένα διθέσιο, σπορ αυτοκίνητο επιδόσεων της Chevrolet. Η 5η γενιά της, η C5 παρουσιάστηκε στις αρχές του 1996, με V8 κινητήρα 5,7 L, που απέδιδε ισχύ 350 PS και ροπή 475 Nm.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, η πισωκίνητη C5, αξιοποιώντας το μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων, χρειαζόταν μόλις 6,7 sec. για τα 0-97 km/h. Ωστόσο η συγκεκριμένη C5 του 1999 έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και αποδεικνύει ότι δεν είναι μόνο για ιδανικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους, αλλά μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά και ως off-road!

Ο πολύ δημοφιλής YouTuber, Westen Champlin, ένας 23χρονος με έδρα το Κάνσας, υποστηρίζει ότι πάντα ήθελε μια Corvette, αλλά ζει σε μια περιοχή όπου τέτοια σπορ αυτοκίνητα «δεν λειτουργούν πραγματικά πολύ καλά», καθώς υπάρχουν κατά βάση δρόμοι με χαλίκια και πέτρες, χωράφια και περιοχές εκτός δρόμου που συνήθως εμποδίζουν την ασφαλή και ομαλή κυκλοφορία της.

Τι έκανε λοιπόν; Αγόρασε τη συγκεκριμένη C5 από το Facebook Marketplace, πληρώνοντας περίπου 8.500 ευρώ στον ιδιοκτήτη της, τον επίσης YouTuber ZeroToSixty. Αυτός είχε φροντίσει να εφοδιάσει τη μαύρη C5 με ελαστικά Nitto Ridge Grapplers 31 ιντσών εμπρός και 33 ιντσών πίσω, από ένα Jeep Wrangler και κάνοντας μικρές τροποποιήσεις στην ανάρτηση, μεγάλωσε αρκετά την απόστασή της από το έδαφος.

«Αν την αγοράσεις, είτε θα καταλήξει σε μουσείο είτε θα σπάσει σε δύο κομμάτια», είπε χαριτολογώντας ο ZeroToSixty στον Champlin, γνωρίζοντας τις διαθέσεις του. Ωστόσο ο 23χρονος βάλθηκε να αποδείξει ότι η C5 μπορεί να ταξιδέψει… παντού. Την οδήγησε σε χωματόδρομους, σε δρόμους με χαλίκια, με μεγάλες πέτρες, την πέρασε ακόμα και μέσα από ένα ρηχό ποτάμι, χωρίς να πάθει το παραμικρό.

Προς το τέλος της διαδρομής, η C5 άρχισε να ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά αυτό μάλλον είναι φυσιολογικό με βάση τη χρήση που της έκανε ο Champlin. Χωρίς να χρειάζεται τετρακίνηση, χωρίς άλλες μηχανολογικές τροποποιήσεις, πέρασε από περιοχές που κανονικά μόνο με ένα pickup θα μπορούσε να «επιβιώσει». «Γι’ αυτό είναι φτιαγμένη. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα οδηγούσα μια Corvette έτσι! Ξέρετε κάτι, η Ford έχει το Raptor, η Ram έχει το TRX και η Chevrolet έχει αυτή», τόνισε με ενθουσιασμό.

Δείτε τα… κατορθώματά της στο video που ο ίδιος ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube.

Πηγή: carvibz.com