Μια δεύτερη “ηλεκτρική” ζωή αποκτά η εμβληματική Ford Mustang


Σε ένα ηλεκτροκίνητο supercar με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς μετατρέπεται η εμβληματική Ford Mustang χάρη στο μαγικό άγγιγμα της Charge Cars.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/11/2018

Μια θέση στο ηλεκτροκίνητο μέλλον της αυτοκίνησης διεκδικεί η θρυλική Ford Mustang της δεκαετίας του 1960. Και αυτό χάρη στη βρετανική Charge Cars, η οποία φιλοδοξεί να δημιουργήσει την ηλεκτροκίνητη εκδοχή του εμβληματικού τετράτροχου.

Η Mustang της Charge Cars θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα αποδίδουν συνδυαστικά 402 ίππους και 1.200 Nm ροπής, εξασφαλίζοντας την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,09 δευτερόλεπτα.

Μάλιστα, ο οδηγός της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Mustang θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν στην κίνηση του αυτοκινήτου θα συμμετέχουν και οι τέσσερις τροχοί ή μόνο ο πίσω άξονας. Σε ό,τι αφορά στην αυτονομία, οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 64 kWh, θα επιτρέπουν στο αυτοκίνητο να διανύσει μια απόσταση τουλάχιστον 200 χιλιομέτρων.

Το προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο της Mustang υποδηλώνουν στοιχεία που έχουν ενσωματωθεί τόσο στις επιφάνειες του αμαξώματος όσο και στον θάλαμο επιβατών, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ψηφιακής οθόνης αφής που τοποθετείται στα πρότυπα της Tesla στην κεντρική κονσόλα.

Στα σχέδια της Charge Cars περιλαμβάνεται η παραγωγή 499 αντιτύπων του αυτοκινήτου (Coupe και Convertible) με την τιμή για κάθε ένα από αυτά να προσδιορίζεται κατά προσέγγιση στα 225.000 ευρώ. Μάλιστα σε περίπτωση που θα θελήσει κάποιος να διασφαλίσει μία από τις 499 ηλεκτροκίνητες Mustang της Charge Cars μπορεί να καταβάλλει προκαταβολή 5.600 ευρώ.