Μία εντυπωσιακή BMW 3.0CSi Coupe του 1974 ψάχνει νέο σπίτι (video)


Ο τρίλιτρος flat six κινητήρας κι ο χρωματισμός Golf Yellow είναι αρκετά για να κάνουν κάποιον να «ερωτευτεί» αυτήν την άριστα διατηρημένη BMW 3.0CSi Coupe.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 5/3/2024

Τις δεκαετίες του '70 και του '80, η 3.0CSi Coupe ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της BMW. Έφερε έναν inline six κινητήρα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων κι αποτελούσε το όνειρο πολλών petrolheads της εποχής.

Η μονάδα με αριθμό πλαισίου #2265652 οδεύει τώρα προς τις αίθουσες των δημοπρασιών μέσω του Bring A Trailer, και πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και καλοδιατηρημένα παραδείγματα. Έχει περάσει από πλήρη ανακατασκευή, όμως κάθε μέρος του έχει επιστρέψει στην πρότερη θέση και κατάσταση που είχε όταν πρωτοβγήκε από το εργοστάσιο της BMW.

Το αμάξωμα έχει απόχρωση Golf Yellow και παρόλο που χρειάστηκε να ξαναβαφτεί, το χρώμα δεν έχει αλλάξει. Τις εργασίες αποκατάστασης έκανε η Oldenzaal Classics, ειδικοί στα vintage μοντέλα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με έδρα την Ολλανδία.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η ολοκληρωτική αποσυναρμολόγηση του οχήματος, ώστε να συντηρηθεί με τέτοιο τρόπο, που να μοιάζει σαν καινούργιο, η αναδιαμόρφωση του κινητήρα και του συστήματος μετάδοσης, αλλά κι η ανακατασκευή της ανάρτησης. Συνολικά, έχει διανύσει περίπου 91.000 km, σύμφωνα με την αγγελία.

Η ονομασία CSi προέρχεται από την ένωση του «Coupe Sport» με το «i», που σηματοδοτεί την έγχυση καυσίμου (fuel injection) του εξακύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L. Το σύστημα έγχυσης Bosch D-Jetronic επέτρεπε πιο ακριβή μέτρηση από τα πιο συνηθισμένα συστήματα καρμπυρατέρ της εποχής, με την ισχύ να αγγίζει τους 200 PS.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου, με την υψηλότερη προσφορά να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 80.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε δημοπρασία η μία από τις Porsche 918 με τα χρώματα της Gulf Oil (photos)

Να η ευκαιρία: Μία από τις 30 Hennessey Venom F5 βγαίνει στο «σφυρί» (photos)

Αυτό το Mazda RX-7 πρώτης γενιάς ψάχνει το νέο του σπίτι (photos)