Να η ευκαιρία: Μία από τις 30 Hennessey Venom F5 βγαίνει στο «σφυρί» (photos)


Τώρα μπορείτε να αγοράσετε μία από τις μόλις 30 μονάδες της Venom F5 Roadster που κατασκευάστηκαν σε τιμή... ευκαιρίας.

  • ΦΩΤΟ: BRING A TRAILER
  • 25/2/2024

Κι όμως, ένα από τα ταχύτερα νόμιμα για τον δρόμο αυτοκίνητα είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο μέσω του Bring A Trailer. Πρόκειται για το σασί υπ' αριθμόν 2 της Hennessey Venom F5 Roadster, της οποίας μόλις 30 έχουν κατασκευαστεί παγκοσμίως από την αμερικανική εταιρεία.

Το πανίσχυρο όχημα της Hennessey φέρει ένα μονοκόκ σασί από ανθρακόνημα που έχει ντυθεί σε απόχρωση Citrus Orange, με τις μπλε δαγκάνες των φρένων να κάνουν ιδιαίτερη αντίθεση. Πολλές λεπτομέρειες από εκτεθειμένο ανθρακόνημα προσφέρουν στη Venom F5 ένα αγριεμένο λουκ, όπως για παράδειγμα στις εισαγωγές αέρα του μπροστινού μέρους και τα καλύμματα των καθρεπτών.

Στο εσωτερικό, τα bucket καθίσματα και τα πάνελ των θυρών από ανθρακόνημα έχουν βαφεί στον ίδιο χρωματισμό με το αμάξωμα. Η διάταξη της καμπίνας εστιάζει στον οδηγό, με τους Αμερικανούς να έχουν ενσωματώσει μοχλούς στο τιμόνι, αλλά κι έναν επιλογέα για τα modes οδήγησης και μία οθόνη αφής για το σύστημα infotainment.

Φυσικά, το πιο εντυπωσιακό κομμάτι του δημιουργήματος του John Hennessey είναι ο Fury V8 κινητήρας χωρητικότητας 6,6 L, ο οποίος βασίζεται στον κινητήρα LS της Chevrolet, έχοντας όμως δεχτεί εκτενείς τροποποιήσεις. Αποδίδει 1.842 PS και 1.618 Nm ροπής, με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου συστήματος μετάδοσης 7 σχέσεων που έχει ρυθμιστεί για αγωνιστικές επιδόσεις.

Με τη Venom F5, η Hennessey έχει βάλει στο στόχαστρο το ρεκόρ ταχύτητας από μοντέλο παραγωγής, θέλοντας να ξεπεράσει το «μαξιλαράκι» των 480 km/h, όπως έχουν ήδη καταφέρει οι Koenigsegg Agera RS κι η Bugatti Chiron Super Sport 300.

Η δημοπρασία θα ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου και πρόκειται για μία υπερπροσφορά, στον κόσμο των εκατομμυριούχων. Αυτή τη στιγμή, η υψηλότερη προσφορά ανέρχεται στα 1,3 εκατ. δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα από τα 3 εκατ. δολάρια που θα χρειαζόταν να επενδύσει κανείς για να προμηθευτεί το hypercar απευθείας από την αυτοκινητοβιομηχανία. Να σημειωθεί ότι είναι μοντέλο του 2022 κι έχει διανύσει μόλις 864 km.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το νέο αυτοκίνητο του Michael Jordan βάζει «φωτιά» στην άσφαλτο με τους 1.843 PS (photos)

Hennessey Venom F5 Revolution: Ένα «τέρας» 1.842 PS έτοιμο να μπει στην πίστα (photos-video)

Hennessey Venom F5 Roadster: Αποκάλυψη για την "ανοιχτή" έκδοση των 483 km/h (photos-video)