Το αποκλειστικό χαρακτηριστικό αυτής της BMW M1 την κάνει συλλεκτική και πανάκριβη!


Το θρυλικό μοντέλο είναι μοναδικό στο είδος του, αν λάβει κανείς υπόψιν του τον περιορισμένο αριθμό παραγωγής και την αποκλειστική απόχρωση του αμαξώματός του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RM SOTHEBY'S
  • 27/2/2024

Η BMW M1 είναι ένα από τα πιο εμβληματικά δημιουργήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Μόλις 399 νόμιμες για τον δρόμο μονάδες κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1978 και του 1981, κάνοντας το μοντέλο εξαιρετικά σπάνιο.

Μία από αυτές κατευθύνεται προς τις αίθουσες δημοπρασιών μέσω του οίκου RM Sotheby's κι αποτελεί ένα ακόμη πιο ιδιαίτερο παράδειγμα. Πρόκειται για ένα από τα μόλις τρία παραδείγματα του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου που βάφτηκαν ασημί και το μοναδικό που έλαβε την απόχρωση Polaris. Σύμφωνα με την αγγελία, οι άλλες δύο ασημί M1 δεν είχαν βαφτεί στη συγκεκριμένη απόχρωση.

Κατασκευάστηκε στις 23 Φεβρουαρίου του 1981 και παραδόθηκε σε μία επίσημη αντιπροσωπεία της BMW στη Γαλλία στις 27 Μαρτίου του ίδιου έτους. Το αυτοκίνητο ταξίδεψε έπειτα στην Ιαπωνία, το 1983, όπου και παρέμεινε μέχρι το 2006, όταν πέρασε σε νέα χέρια και μεταφέρθηκε στο Βέλγιο. Το 2016 κατέληξε στις ΗΠΑ, όπου και πωλείται αυτή τη στιγμή.

Λίγα χρόνια πριν την τελευταία της «μετακόμιση,» η M1 έλαβε έναν νέο συμπλέκτη, όπως κι ένα φρέσκο χέρι βαφής, εργασία την οποία επιμελήθηκε ο ίδιος ο ιδρυτής του BMW M1 club, ώστε να εξασφαλιστεί ότι πράγματι πρόκειται για τη σωστή απόχρωση. Ο χιλιομετρητής έχει αντικατασταθεί και το μοντέλο έχει διανύσει λιγότερο από 17.200 km συνολικά.

Στο κέντρο του οχήματος, μπροστά από τον πίσω άξονα, βρίσκει κανείς έναν M88 6κύλινδρο σε σειρά κινητήρα χωρητικότητας 3,5 L, ο οποίος αποδίδει 277 PS και 330 Nm ροπής και συνοδεύεται από ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων με 5 σχέσεις. Η τελική ταχύτητα του coupe ανέρχεται στα 260 km/h.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου και η θρυλική εξαιρετικά σπάνια BMW M1 με τον ιδιαίτερο χρωματισμό, αναμένεται να πουληθεί έναντι 700.000 - 900.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτή η BMW M1 του 1980 έχει διανύσει μόλις 20.000 km και ψάχνει το νέο της σπίτι (photos)

Deja vu: Ξανά σε δημοπρασία η BMW M1 AHG του Paul Walker (photos)

Αυτός είναι ο διάδοχος της BMW i8 που έφτασε μια «ανάσα» από την παραγωγή (photos)