Μία κούκλα Lamborghini Countach LP500 βγαίνει στο σφυρί


Ένα από τα πιο χαρισματικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ, η Lamborghini Countach LP500, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού και υψηλών τιμών μεταπώλησης.

  • 2/5/2020

H Lamborghini Countach είναι ένα αυτοκίνητο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, με ένα σχήμα που παραμένει ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα εντυπωσιακό. 

Η συγκεκριμένη που βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's είναι μία LP500 του 1984, και θα πωληθεί σε online διαδικασία μεταξύ 24 και 27 Ιουνίου στην Γερμανία.

Το αυτοκίνητο ανήκε σε έναν Γερμανό ονόματι Josef Plein, ο οποίος την παρέλαβε καινούργια στις 10 Μαρτίου του 1984 και την κράτησε κοντά του για 30 χρόνια. Σε όλη αυτή την διάρκεια δεν έκανε παραπάνω από 14.500 χιλιόμετρα, πριν τελικά την πουλήσει σε έναν άλλον συλλέκτη.

Η LP500 είναι μία σπάνια έκδοση καθώς φτιάχτηκαν μόλις 321 κομμάτια. Εφοδιάζεται με τον 4,8 λίτρων V12 που αποδίδει 371 ίππους μέσα από καρμπιρατέρ της Webber. Στην εποχή της ήταν ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο, με το 0-100 km/h να γίνεται σε 5,2 δευτερόλεπτα και η τελική να αγγίζει τα 293 χλμ/ώρα.

Οι πωλητές λένε ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι φωτογραφίες που βλέπουμε. Η βαφή είναι η αρχική και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, πράγμα σπάνιο για Ιταλικό αυτοκίνητο της εποχής. 

Υπάρχουν επίσης τα πανέμορφα λευκά δερμάτινα καθίσματα που δίνουν μία άλλη αίσθηση στην όλη εμπειρία, ενώ σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκονται όλα τα υπόλοιπα, διακόπτες, ταμπλό, όργανα κλπ. 

Το αυτοκίνητο συνοδεύεται από όλα τα επίσημα έγγραφά του και η τιμή του στην ιντερνετική διαδικασία μπορεί να κυμανθεί από τα 300.000 έως τα 500.000 ευρώ.