Μια ξεχωριστή Lancia Beta Montecarlo


H Lancia ανήκει στο παρελθόν, ως εταιρεία. Ευτυχώς, υπάρχουν κάποια μοντέλα της τα οποία τιμούν τόσο την ίδια όσο και την ιστορία της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/7/2019

Οι παλιότεροι έχουν εικόνες από μια εποχή όπου η Lancia μεσουρανούσε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, με τα αυτοκίνητά της να είναι βαμμένα στα χρώματα της Martini. Ένας θρυλικός συνδυασμός που δεν κέρδιζε μόνο στους αγώνες, κέρδιζε και σε ό,τι αφορά το αισθητικό κομμάτι. Τα αυτοκίνητά της ιταλικής εταιρείας ήταν από τα ομορφότερα που έχουν περάσει από τις ειδικές διαδρομές, προσφέροντας θέαμα. 

O Gabriel Valentin είναι κάτοχος μιας Beta Montecarlo, ενός αυτοκινήτου το οποίο σχεδιάστηκε από τον Pininfarina και παραμένει από τα κλασικότερα μοντέλα της Lancia. Ο κ. Valentin αποφάσισε να την μετατρέψει σε ένα κλασικό αγωνιστικό για να συμμετέχει στο ιστορικό Monte Carlo. Η εργασία διήρκεσε κάποιους μήνες αλλά ολοκληρώθηκε με επιτυχία -παρά κάποια... επαφή με δέντρο που είχε- και το αποτέλεσμα δικαιώνει τόσο τον ίδιο όσο και τους λάτρεις των αυτοκινήτων της ιταλικής εταιρείας.

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK USA.