Μπείτε στο νέο Nissan Z και κάντε την πρώτη σας «βόλτα» (video)


Από την στιγμή που δεν θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Nissan Z στα μέρη μας, το video είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να το απολαύσουμε από τη θέση του οδηγού.

  • 17/5/2022

Έχοντας ως δεδομένο ότι το νέο Nissan Z δεν θα πατήσει ποτέ τους τροχούς του σε ευρωπαϊκό έδαφος, κάθε ευκαιρία για να εισέλθουμε –έστω και μέσω ενός video- στο εσωτερικό του δεν θα πρέπει να πηγαίνει χαμένη. Την δυνατότηα αυτή μας την προσφέρει το κανάλι CP360 στο YouTube που πήρε στα χέρια του το ιαπωνικό sportscar και το έβγαλε στον δρόμο.

To νέο Nissan Z εφοδιάζεται με έναν twin-turbo V6 κινητήρα που αποδίδει 400 PS και 475 Nm ροπής στις 6400 rpm, με τη δύναμη να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω δύο επιλογών: είτε με ένα χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων είτε με ένα 8άρι αυτόματο.

Το μοντέλο που θα δείτε στο παρακάτω video έχει εξοπλιστεί με την πρώτη επιλογή. Η καταγραφή ξεκινάει με ένα walkaround του αυτοκινήτου και ακολουθεί η αποκάλυψη της καμπίνας η οποία δεν θυμίζει πολλά από όσα έχουμε δει στη συγκεκριμένη σειρά κατά παρελθόν, με την τεχνολογία να κάνει αισθητή την παρουσία της.

Στη συνέχεια ακολουθούν δύο οδηγικά sessions όπου το Z κινείται αρχικά στον ανοιχτό δρόμο και στη συνέχεια μπαίνει στους δρόμους της πόλης. Τα πλάνα είναι POV και προσφέρουν μια -έστω μικρή- ικανοποίηση στους παραπονεμένους Ευρωπαίους και Ευρωπαίες που δεν θα μπορέσουν να το οδηγήσουν.

Δείτε το video…