Μπελμοντό: H επική καταδίωξη που έγραψε ιστορία στους δρόμους του Πειραιά (Video)


Σαν σήμερα, το 1933, γεννιέται σε προάστιο του Παρισιού ο μεγάλος κινηματογραφικός σταρ Ζαν-Πολ Μπελμοντό. Με αυτή τη αφορμή, μεταφερόμαστε στη δεκαετία του 70’ και στα… αχαρτογράφητα σοκάκια του Πειραιά όπου γυρίστηκε η επική σκηνή καταδίωξης της ταινίας «Le Casse».

  • 9/4/2024

Ένα διαφορετικό ταξίδι πίσω στη δεκαετία του 1970 μάς χαρίζει μια επική κινηματογραφική καταδίωξη η οποία δεν διαδραματίστηκε στους λόφους τους Los Angeles ούτε και στους δρόμους του San Francisco αλλά στα… αχαρτογράφητα σοκάκια του Πειραιά.

Πρωταγωνιστές δύο μυθικές φιγούρες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, ο Ομάρ Σαρίφ και ο Ζαν Πολ Μπελμοντό, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 9 Απριλίου του 1933, στο προάστιο Νεϊγί του Παρισιού. Οι δύο θρυλικές μορφές του κινηματογράφου επιδόθηκαν σε ένα ανελέητο κυνηγητό πίσω από το βολάν δύο υπεράνω κάθε υποψίας σεντάν.

Οι ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, οι επικίνδυνοι ελιγμοί, τα τετακέ και οι ελεγχόμενες -για τα δεδομένα της εποχής- συγκρούσεις συνθέτουν μια σπάνια χορογραφία.

Τα όσα θα παρακολουθήσετε στο video που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα της ταινίας «Le Casse» («Οι Διαρρήκτες») που γυρίστηκε το 1971.

Φυσικά στο τιμόνι των Opel Record και Fiat 124 Special δεν βρίσκονταν οι δύο πασίγνωστοι ηθοποιοί αλλά κασκαντέρ, οι οποίο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους και να προσδώσουν την απαιτούμενη αληθοφάνεια σε σκηνές που ακόμα τη σήμερον εποχή σπανίζουν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για τα γυρίσματα της ταινίας δεν πραγματοποιήθηκαν μόνον στον Πειραιά αλλά και στην Κέρκυρα, με το γεγονός να παίρνει εκείνη την εποχή διαστάσεις στον Τύπο, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να κλέψει λίγο από τη λάμψη της διεθνούς κινηματογραφικής σκηνής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Leclerc να ψάχνει τους κλέφτες του ρολογιού του οδηγώντας μια Ferrari 488 Pista (video)

Ο Travis Pastrana κάνει... καταδίωξη με ένα Subaru BRAT (video)

Οι κορυφαίες σκηνές καταδίωξης από ταινίες με σούπερ-ήρωες (videos)