Ναυάγησε, τελικά, το “Felicity Ace” έμφορτο με οχήματα του Ομίλου VAG


Το χειρότερο σενάριο, έγινε πράξη. Το φορτηγό πλοίο «Felicity Ace» το οποίο μετέφερε καινούργια οχήματα του Ομίλου VAG και στο οποίο είχε ξεσπάσει φωτιά, κατέληξε στον βυθό, περίπου 253 ναυτικά μίλια από τις ακτές του αρχιπελάγους των Αζορών. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 2/3/2022

Το πλοίο «Felicity Ace», το οποίο καιγόταν από τις 16 Φεβρουαρίου ενώ κατευθυνόταν προς τις ΗΠΑ, βυθίστηκε κατά την προσπάθεια ρυμούλκησής του προς το κοντινότερο λιμάνι.

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, το καμένο πλοίο πήρε κλίση προς τα δεξιά με αποτέλεσμα τη βύθισή του, σε απόσταση περίπου 25 ναυτικά μίλια από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πορτογαλίας όπως ανακοίνωσε η Λιμενική Υπηρεσία της χώρας και περίπου 253 ναυτικά μίλια από τις ακτές του αρχιπελάγους των Αζορών.

Σύμφωνα με στέλεχος της Υπηρεσίας, στην περιοχή του ναυαγίου υπάρχουν συντρίμμια και πετρελαιοκηλίδα αλλά έχουν καταπλεύσει πλοία για τον περιορισμό και την διάλυσή της.

O κ. Pat Adamson, εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας «MOL Ship Management» η οποία είχε τη διαχείριση του πλοίου, δήλωσε σχετικά με το συμβάν: «Ο καιρός στην περιοχή ήταν πολύ κακός. Το πλοίο βυθίστηκε κάτι που δεν προκάλεσε έκπληξη».

Θυμίζουμε ότι το «Felicity Ace» ήταν έμφορτο καινούργιων οχημάτων του Ομίλου VAG, καθώς μετέφερε στις ΗΠΑ περίπου 4.000 αυτοκίνητα των Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche και Volkswagen. Τα 22 μέλη τού πληρώματος είναι σώα και περισυνελέχθησαν από ένα παραπλέον πετρελαιοφόρο το οποίο άλλαξε τη ρότα του για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσής τους.