Νέα επίσημα σκίτσα για την Porsche Taycan


Όσο κοντοζυγώνουν τα αποκαλυπτήρια της ηλεκτρικής Porsche τόσο περισσότερα στοιχεία θα μας παρουσιάζουν οι Γερμανοί.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/3/2019

Αυτή την φορά βλέπουμε τα σκίτσα από ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο που δεν είναι άλλο από την Taycan. Και από την στιγμή που μιλάμε για επίσημα σκίτσα το μοντέλο παραγωγής θα απέχει ελάχιστα με την Taycan να εντυπωσιάζει τόσο με το μπροστινό δυναμικό τμήμα με τους χωστούς προβολείς όσο και με το πίσω που διατρέχει μια ρίγα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες θα διατίθεται σε τρεις εκδόσεις: στην βασική με 402 PS, στην ενδιάμεση 4S με 540 PS και στην κορυφαία Turbo (και ας μιλάμε για ηλεκτρικό) με πάνω από 600 PS. H αυτονομία θα κυμαίνεται στα 500 km (προφανώς στην βασική έκδοση) με την σούπερ ταχυφόρτιση της Porsche να «γεμίζει» 100 km σε μόλις 4 λεπτά φόρτισης. 

Η εταιρία ήδη δέχεται παραγγελίες με προκαταβολή της τάξης των 2.500 ευρώ, και το αντίπαλο δέος του Tesla Model S έχει ήδη συγκεντρώσει 20.000 πελάτες που αναμένουν την γερμανική εταιρία να ξεκινήσει την παραγωγή του αυτοκινήτου της. Η επίσημη παρουσίαση της Taycan θα γίνει πριν σηκώσει αυλαία η έκθεση της Φρανκφούρτης, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Η τιμή εκκίνησης θα είναι περίπου στις 70.000 ευρώ.