Νέα ηλεκτροκίνητα από την Audi στην Κίνα


Όπως έγινε γνωστό, η Audi πρόκειται να παρουσιάσει περισσότερα από εννέα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα και υβριδικές εκδόσεις των μοντέλων της στην κινεζική αγορά, ως το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 11/11/2019

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η Audi ετοιμάζεται για μια περισσότερο δυναμική παρουσία στην κινεζική αγορά, με τη δημιουργία νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων αλλά και τη διάθεση εκδόσεων με υβριδική διάταξη κινητήρα των ήδη υπαρχόντων μοντέλων της. Σύμφωνα με το σχέδιο της εταιρείας, ο αριθμός τους θα ξεπεράσει τα εννέα και θα διατίθενται στην αγορά της ασιατικής χώρας ως το 2021.

Η αρχή έγινε με το e-Tron quattro, το οποίο θα αρχίσει να κατασκευάζεται και στην Κίνα από το επόμενο έτος, στο εργοστάσιο που έχει η κοινοπραξία FAW-Volkswagen στην πόλη Changchun. Εκτός από αυτό, διατίθενται ήδη τα Plug-in Hybrid Α6 και Q7, ενώ από την επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει η πώληση των αντίστοιχων εκδόσεων των Q5, A7 Sportback και A8. Σύμφωνα με την Audi, ως το 2025 όλα τα μοντέλα της θα έχουν κάποια εξηλεκτρισμένη ή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.