Νέα κορυφαία έκδοση για το Opel Crossland X


Η νέα έκδοση με τους 130 PS θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης και θα διευρύνει τις επιλογές στην γκάμα του μοντέλου.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/8/2019

Μέχρι στιγμής η ισχυρότερη έκδοση του Crossland X είναι η 1.2 Turbo με τον τρικύλινδρο βενζίνης που αποδίδει 130 ίππους και συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (η τιμή της εν λόγω έκδοσης στην ελληνική αγορά ξεκινά από 20.600 ευρώ). Πλέον, το ίδιο μοτέρ θα συνδυάζεται προαιρετικά και με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Σχετικά με τις επιδόσεις του αυτόματου Crossland X με το νέο αυτόματο κιβώτιο η επιτάχυνση των 0-100km/h ολοκληρώνεται σε 10,2 sec με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 198 km/h. Η μέση κατανάλωση στον κύκλο WLTP είναι στα 6,7-6,6 lt/100 km με μέση εκπομπή CO2 στα 152-145 g/km.

Στον στάνταρ εξοπλισμό της πλούσιας έκδοση συμπεριλαμβάνονται διάφορα συστήματα υποβοήθησης, όπως είναι το Cruise control με περιοριστή ταχύτητας και ευφυή προσαρμογή ταχύτητας, το σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill start assist), το σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (Lane keep assist), η αναγνώριση οδικών σημάτων (Speed sign recognition), το σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness Alert) κ.α.

Η νέα αυτόματη έκδοση Crossland X Edition 1.2 Direct Injection Turbo θα διατίθεται στην Γερμανία από 23.320€. Από το φθινόπωρο θα είναι διαθέσιμη και στη χώρα μας.