Νέα σχέδια από την GTO Engineering αποκαλύπτουν το εσωτερικό της Squalo


Η GTO Engineering έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα του εσωτερικού της Squalo, του αυτοκινήτου που αντλεί έμπνευση από τη Ferrari 250 GTO.

  • 17/6/2021

Η GTO Engineering έδωσε τα πρώτα στίγματα της Squalo τον περασμένο Απρίλιο, παρουσιάζοντας με renderings την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, που είναι σαφέστατα επηρεασμένη από την θρυλική Ferrari 250 GTO.

Τώρα, με αντίστοχα renders, από το εσωτερικό αυτή τη φορά, παρουσιάζει μία καμπίνα που συνδυάζει το παλαιό και το νέο, το «παραδοσιακό» με το σύγχρονο.

Επί παραδείγματι, η εταιρεία έσπευσε να αναφέρει ότι η Squalo δε διαθέτει οθόνες αφής, παρά μόνο φυσικά κουμπιά και διακόπτες, όμως υποστηρίζει τη σύνδεση smartphones μέσω Bluetooth.

Ο ιδρυτής της GTO Engineering, Mark Lyon, δήλωσε σχετικά:

«Οι οδηγοί της Squalo θα περάσουν περισσότερο χρόνο στο εσωτερικό της, παρά κοιτώντας την απ'έξω, οπότε ήταν σημαντικό για εμάς να ακούσουμε τις προτάσεις των πελατών μας, αλλά και να εμπνευστούμε από τις δικές μας εμπειρίες για το τι είναι σημαντικό μέσα στην καμπίνα: η απλότητα και η οδηγική απόλαυση. 

«Όντας ένα μοναδικό, κατασκευασμένο στο χέρι αυτοκίνητο, θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι κάθε λεπτομέρεια είναι ιδιαίτερα προσεγμένη, και συνεχίζουμε να είμαστε ενδελεχείς στις διαδικασίες που ακολοθούμε όσο φτάνουμε στην παραγωγή. Ελπίζουμε τα σκίτσα να επικοινωνούν κάποιες από τις σκέψεις μας και την προσοχή μας στην κατασκευή, αλλά και την επιλογή των υλικών.»

Η «καρδιά» της Squalo θα είναι ένας V12, ατμοσφαιρικός κινητήρας, με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Κι ενώ δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές άλλες πληροφορίες για το μοτέρ, ή το αυτοκίνητο συνολικά, εντούτοις η εταιρεία αναφέρει πως ήδη έχει λάβει τις πρώτες παραγγελίες, και θα αρχίσει να παραδίδει τα πρώτα οχήματα το 2023.