Νέα teaser του Peugeot 408


Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου Peugeot 408, οι Γάλλοι μας αποκαλύπτουν μερικές γωνίες του νέου crossover μοντέλου τους.

  • 15/6/2022

Το νέο Peugeot 408 θα αποκαλυφθεί επίσημα σε μια μόλις εβδομάδα στις 22 Ιουνίου και η γαλλική φίρμα έδωσε στο φως δύο νέες εικόνες teaser του νέου crossover.

Η Peugeot δημιουργεί με το νέο 408 ένα «νέο είδος οχήματος», όπως το αποκαλεί λέγοντας πως είναι ένα «δυναμικό fastback υπερυψωμένο αμάξωμα με μεγάλους τροχούς».

Όπως αποκαλύπτουν οι δύο teaser φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την γαλλική εταιρεία, το νέο Peugeot 408 θα έχει μια 4θυρη fastback σιλουέτα, με αυξημένο ύψος από το έδαφος και πολλά crossover στοιχεία, χωρίς να είναι ένα καθαρόαιμο μοντέρνο SUV. Για αυτό το ρόλο άλλωστε διαφοροποιείται και ονομαστικά από τα 2008 και 3008.

Η γνωστή από το νέο 308 μεγάλη εμπρός μάσκα με τους λεπτούς προβολείς και τα χαρακτηριστικά «νύχια» για τα φώτα ημέρας LED θεωρούνται εκ των ουκ άνευ χαρακτηριστικών στο στιλιστικό κομμάτι, όπως και τα πολύ στενά και μακριά πίσω φωτιστικά σώματα και οι μεγάλοι τροχοί.

Προετοιμάζοντας το λανσάρισμά του, η Peugeot λέει ότι το νέο 408 προς το παρόν βρίσκεται σε φάση τελικών δοκιμών και έχει ήδη καλύψει πάνω από 1.000.000 χιλιόμετρα σε όλες τις δυνατές συνθήκες.

Λίγα είναι γνωστά για το σύστημα κίνησης που θα τροφοδοτήσει το μοντέλο, αν και οι δύο εικόνες teaser είχαν στον τίτλο τους τη συντομογραφία PHEV. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα δούμε το plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πανομοιότυπο με το σύστημα PHEV του 308. Δηλαδή, ο πρωταγωνιστής 1.600άρης κινητήρας βενζίνης που συνοδεύεται από ένα ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ και αποδίδει 180 ή 225 ίππους, με την μετάδοση να αναλαμβάνει το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων ΕΑΤ8.

Ανάμεσα στα βασικά κινητήρια σύνολα του νέου Peugeot 408 λογικά θα βρίσκεται και ο γνωστός 3κύλινδρος PureTech κινητήρας βενζίνης των 1,2 λίτρων, καθώς και ο ντίζελ 1.5 BlueHDi των 1,5 λίτρων.

Όλα θα αποκαλυφθούν στις 22 Ιουνίου, όταν το 408 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του για την Ευρώπη και την Κίνα, όπου θα έχει την ονομασία 408Χ.