Νέες πληροφορίες συμπληρώνουν το «παζλ» της Toyota GR Corolla


Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζουμε πιο κοντά στο επερχόμενο μοντέλο που φέρει την υπογραφή της Gazoo Racing, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στη «μεγάλη εικόνα».  

  • 13/1/2022

Η αγωνία σχετικά με τη νέα πρόταση της Toyota που θα επιμεληθεί η Gazoo Racing φουντώνει ολοένα και περισσότερο, με τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν αποκλειστικές πληροφορίες να εμφανίζονται σαν… μανιτάρια. Ένα από αυτά κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ώρες στο «The Drive» και ισχυρίζεται ότι «ψάρεψε» στοιχεία από πηγή που ήρθε τετ-α-τετ με το πολυαναμενόμενο hatchback.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία Toyota GR Corolla βρέθηκε πρόσφατα σε εκδήλωση στο Las Vegas με προσκεκλημένους αντιπροσώπους της εταιρείας και ένας από αυτούς μοιράστηκε τις πληροφορίες του με το μέσο, χωρίς φυσικά να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Ο χρωματισμός ήταν ο αντίστοιχος «καμουφλάζ» που είδαμε πριν λίγο καιρό στην teaser φωτογραφία που παρουσίασε η αμερικανική Toyota μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Τα στοιχεία που κατάφερε να συλλέξει (ή να επιβεβαιώσει μιας και λίγο πολύ είχαν ακουστεί το προηγούμενο διάστημα) αναφέρουν πως το μοντέλο θα φέρει χειροκίνητο κιβώτιο, εργοστασιακό widebody kit και τρεις (!) απολήξεις εξατμίσεων. Επίσης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τη νέα Corolla να φέρει τρικύλινδρο turbo κινητήρα και AWD σύστημα μετάδοσης. Από εκεί και πέρα δεν υπήρξε αναφορά σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την τιμή αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Σχετικά με το τελευταίο πληροφορίες θέλουν το μοντέλο να παρουσιάζεται προς το τέλος του 2022 αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να τις θεωρήσει κανείς δεσμευτικές.

Παράλληλα, πριν από μερικές εβδομάδες το motortrend.com αναφέρθηκε σε δικές του πηγές που μιλούσαν συγκεκριμένα για 6 σχέσεις στο χειροκίνητο κιβώτιο καθώς και τον «δανεισμό» του 3κύλινδρου κινητήρα των 1.6 λίτρων από το GR Yaris, ο οποίος έχει δεχθεί παρεμβάσεις που θα επιτρέπουν στην Corolla να πηγαίνει ρόδα-ρόδα με τον βασικό ανταγωνιστή της, το Volkswagen Golf R. Σχετικά με τον ανταγωνισμό η νέα πρόταση των Ιαπώνων ακούγεται ότι θα λανσαριστεί σε τιμή που θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από το γερμανικό μοντέλο και η οποία αν επαληθευτεί θα σκορπίσει κύματα χαράς σε όσους ενδιαφέρονται για την αγορά της.

Τέλος, σε αμφισβήτηση μπαίνει το ότι η Toyota GR Corolla θα κλείσει την τριάδα των αυτοκινήτων που είχε ανακοινώσει ο επικεφαλής της Gazzoo Racing, Tetsuya Tada, το 2019 και συμπλήρωναν τα GR86 και Supra. Πλέον, δημοσιεύματα ισχυρίζονται πως το επερχόμενο μοντέλο δεν ανήκει σε αυτή την ομάδα και έτσι είναι αρκετά πιθανό να δούμε ακόμα μία αγωνιστική πρόταση, με το δημοσίευμα να ελπίζει πως αυτό θα αφορά ένα κεντρομήχανο μοντέλο.

Πηγή: The Drive