Nέο Honda Civic Hatchback: Με τούρμπο κινητήρα 1.5lt 182 ίππων και δυναμικό design!


Οι υπερφωτισμένες φωτογραφίες του νέου Honda Civic Hatchback, που είδαμε για πρώτη φορά χθες, αναδεικνύουν πιο ξεκάθαρα τη σιλουέτα της πεντάθυρης έκδοσης του μοντέλου

  • 11/6/2021

Μόλις χθες, η Honda δημοσίευσε στο κοινό κάποιες φωτογραφίες του νέου Civic Hatchback, το οποίο έφτασε αισίως στην ενδέκατη γενιά του. Αν και οι εικόνες ήταν καλυμμένες (με σκιές κ.λ.π.) και το αυτοκίνητο δεν φαινόταν καθαρά, μια βασική ιδέα για τη σιλουέτα του την είχαμε πάρει.

Κάποιος χρήστης του forum CivicXi.com, λοιπόν, ανεβάζοντας τη φωτεινότητα των φωτογραφιών στον υπολογιστή του, κατάφερε να έχει μια ακόμα πιο σαφή εικόνα για το νέο ιαπωνικό hatchback. Επειδή αναρωτιόμασταν σχετικά με τις αισθητικές αλλαγές, σε σχέση με το sedan, όπως διακρίνετε και εσείς δεν διαθέτει κάποια σοβαρή «έκπληξη» στην εξωτερική του εμφάνιση.

Σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οι δύο εκδόσεις είναι ίδιες, αφού με εξαίρεση τον τρίτο όγκο που αφορά το πορτ-μπαγκάζ, το νέο Honda Civic hatchback είναι παρόμοιο με το sedan, το οποίο πραγματοποίησε το επίσημο ντεμπούτο του τον περασμένο Απρίλιο.

Η σχεδίασή του φέρει ομοιότητες με το Accord, καθώς οι αιχμηρές γραμμές του αμαξώματος πάνω από τις χειρολαβές και η καμπυλότητα της οροφής, το θυμίζουν έντονα. Στο μπροστινό μέρος, το hatchback είναι πανομοιότυπο με το sedan, ενώ στο πίσω ξεχωρίζουν φυσικά τα φωτιστικά σώματα και η πέμπτη πόρτα.

Εκτός του αυξημένου επιπέδου παθητικής ασφάλειας, λόγω των νέων συστημάτων, ο εξοπλισμός του νέου Civic θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ψηφιακή οθόνη με touch screen 9 ιντσών και ηχοσύστημα της Bose με 12 ηχεία.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη, όλα δείχνουν πως θα χρησιμοποιεί τον 2λιτρο 4κύλινδρο κινητήρα με ισχύ 160 ίππων και το μικρότερο υπερτροφοδοτούμενο των 1,5 λίτρων με 182 ίππους. Και πιθανολογούμε πως θα διατίθεται εκτός του standard κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) και με ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων.

Περισσότερες πληροφορίες θα γνωρίζουμε κατά την επίσημη παρουσίαση του hatchback μοντέλου, στις 23 Ιουνίου.