Νέο λογότυπο για το Opel Mokka (Video)


H Opel αποκάλυψε την αισθητική που θα έχει το λογότυπο του καινούργιου Mokka, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί προς τα τέλη του έτους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2020

Το νέο Mokka βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξής του και, σύμφωνα με την Opel, το καινούργιο μοντέλο αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς τα τέλη του 2020 και οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Από τις ως τώρα πληροφορίες, η δεύτερη «γενιά» του θα είναι πιο σύγχρονη και με διαφορετική αισθητική από πριν, γεγονός που έκανε τους ανθρώπους της εταιρείας να αλλάξουν και το λογότυπο-όνομα του μοντέλου. Από την ονομασία του θα λείπει το γράμμα «X» το οποίο προσδιόριζε και την ύπαρξη συστήματος τετρακίνησης. Βεβαίως, η απουσία του δεν σημαίνει μόνο την προσπάθεια αλλαγής του νέου οχήματος σε σχέση με το παρελθόν. Σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο, προσδιορίζει και την απουσία τέτοιου συστήματος στο νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με τον κ. Mark Adams, Αντιπρόεδρο του τμήματος Σχεδιασμού της εταιρείας, «το νέο λογότυπο δείχνει εμφανώς την απόλυτη ακρίβεια που πρεσβεύει το νέο Mokka. Τα αδρώς διαμορφωμένα γράμματα εκτείνονται και καταλαμβάνουν μεγαλύτερη επιφάνεια με σκοπό να καταδεικνύουν το πλάτος του οχήματος. Θα είναι τοποθετημένα στο κέντρο (σημ.: του πίσω μέρους αυτού) και θα τονίζουν την φιλοσοφία της Opel σύμφωνα με την οποία τα βασικά στοιχεία βρίσκονται στο κέντρο του οριζόντιου και κάθετου άξονα». Όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει και το νέο λογότυπο e-Mokka το οποίο θα προσδιορίζει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του καινούργιου μοντέλου. Παρακάτω, μπορούμε να δούμε ένα σύντομο βίντεο για το πώς θα είναι η ονομασία στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.