Neon Nights: Τα μοντέλα της Rolls Royce λάμπουν στο σκοτάδι


Με μία σειρά τριών ιδιαίτερων αποχρώσεων εμπλουτίζει η Rolls Royce τη γκάμα των Black Badge μοντέλων της, υπό την ονομασία Neon Nights.

  • 24/11/2020

Για μία εταιρία κύρους, που κατά παράδοση επενδύει στην αυστηρότητα των γραμμών, των υλικών και των αποχρώσεων, θα λέγαμε ότι ακόμη και το όνομα Neon Nights αποτελεί μία μικρή επανάσταση στα όσα γνωρίζαμε μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά, η Rolls Royce το τόλμησε να δώσει μία πιο έντονη νότα στη σειρά των Black Badge μοντέλων της.

Αυτό, μπορεί να εικάσει κανείς ότι αποτελεί το επόμενο βήμα μετά από την επιτυχημένη pastel σειρά που παρουσίασε πέρυσι, στο Pebble Beach. Οι Neon Nights χρωματισμοί είναι τρεις συνολικά, από ένας για τα Dawn, Wraith, και Cullinan Black Badge, ενώ βασίζονται σε αποχρώσεις που έχει δώσει η φύση σε ζώα και φυτά.

Αρχικά έχουμε το Eagle Rock Red, που συνοδεύει τη Dawn και αντιστοιχεί σε ένα δέντρο που απαντάται στη Χαβάη. Για την Wraith η Rolls Royce έχει φροντίσει να επιλέξει το Lime Rock Green, ένα ιδιαίτερο πράσινο, ίδιο με αυτό ενός είδους βατράχου ενδημικού στην Αυστραλία. Όσο για το Mirabeau Blue της Cullinan, αντλεί την έμπνευσή του από μία εξωτική πεταλούδα της κεντρικής και νότιας Αμερικής.

Το ενδιαφέρον, σε κάθε περίπτωση, είναι πως οι άνθρωποι της Βρετανικής φίρμας δεν περιορίστηκαν στον εξωτερικό χρωματισμό αλλά έδωσαν τις αντίστοιχες χρωματικές πινελιές και στον εσωτερικό διάκοσμο των αυτοκινήτων. Όσο για την «παγίδα», στην προκειμένη περίπτωση, έχει να κάνει με τη διαθεσιμότητα αυτών των τριών μοντέλων.

Τα αυτοκίνητα της Rolls Royce με Neon Nights χρωματισμούς θα είναι διαθέσιμα μόνο στην αντιπροσωπία της εταιρίας στο Rancho Mirage της Καλιφόρνια. Προφανώς πρόκειται για κάποια ιδιαίτερη συμφωνία που έχει γίνει με αυτούς, καθώς δεν εξηγείται αλλιώς. Όσο για τους ενδιαφερόμενους από τις υπόλοιπες αγορές του πλανήτη, η φίρμα ανακοίνωσε ότι θα παράξει μόλις τρία αντίτυπα από το καθένα, για την παγκόσμια αγορά. Και όποιος προλάβει, πρόλαβε…