Νέος γύρος ανακλήσεων για τη Mercedes με φόντο το diesel gate


Στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών παραμένουν τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα της Mercedes-Benz γεγονός που είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε έναν νέο γύρο ανακλήσεων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/12/2019

Η υπόθεση παραποίησης των εκλυόμενων ρύπων σε κινητήρες diesel της Daimler και ειδικότερα της Mercedes-Benz εξακολουθεί να απασχολεί τις γερμανικές αρχές.

Αυτήν τη φορά είναι οι πετρελαιοκινητήρες μικρότερου κυβισμού εκείνοι που ελέγχονται για τη χρήση παράνομου λογισμικού, οι οποίοι μάλιστα είναι γαλλικής καταγωγής καθώς φέρουν την υπογραφή της Renault.

Από τη δική της πλευρά, η Renault αποποιείται των ευθυνών ξεκαθαρίζοντας ότι η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου των εν λόγω κινητήρων έχει προγραμματιστεί από τους Γερμανούς.

Εκπρόσωπος της Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα που θέλει τις γερμανικές αρχές να έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους κινητήρες diesel της Mercedes-Benz, χωρίς παρόλα αυτά να αποκλείει το ενδεχόμενο ανακλήσεων που αν και εφόσον προκύψουν θα αφορούν δημοφιλή μοντέλα της φίρμας, όπως η A-Class, η B-Class και η GLA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δικαστικές αρχές της Γερμανία επέβαλαν πρόστιμο ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στην Daimler για τη χρήση λογισμικού παραποίησης των εκλυόμενων ρύπων σε κινητήρες diesel του ομίλου.