Νέος ισχυρότερος κινητήρας για τα Skoda Kamiq και Scala


H Skoda θα διαθέτει πλέον τα Kamiq και Scala με τον 1.5 TSI των 150 PS, καθώς και με καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού σε αυτή την έκδοση, στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/12/2019

Ο τετρακύλινδρος 1.5 TSI μέγιστης ισχύος 150 PS θα υπάρχει εφεξής κάτω από το καπό των Kamiq και Scala στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda. Η συγκεκριμένη έκδοση των δύο καινούργιων μοντέλων της θα είναι εξοπλισμένη με υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού. Στην περίπτωση του Kamiq o υποψήφιος αγοραστής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει και την ανάρτηση  «Sport Chassis Control» στην οποία ρυθμίζεται η σκληρότητα των αμορτισέρ, ενώ είναι κατά 10 mm πιο χαμηλή συγκριτικά με την απλή έκδοση.

Θυμίζουμε ότι ο 1.5 TSI διαθέτει σύστημα απενεργοποίησης των δύο εκ των τεσσάρων κυλίνδρων («ACT»), όταν το επιτρέπει το ανάγλυφο του εδάφους και ο οδηγός δεν εφαρμόζει έντονο φορτίο. Επίσης, διαθέτει φίλτρο συγκράτησης μικροσωματιδίων.

Η συγκεκριμένη έκδοση τόσο του Kamiq όσο και του Scala θα διατίθεται τόσο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων («DSG»). Όπως ανακοινώθηκε από τη Skoda, αργότερα το Kamiq θα εφοδιάζεται και με τον 1.0 G-TEC, δηλαδή τον TSI που λειτουργεί και με φυσικό αέριο και αποδίδει μέγιστη ισχύ 90 PS.