Νέος ταχυφορτιστής για τα Audi e-tron και e-tron Sportback


H Audi, διαθέτει έναν νέο ταχυφορτιστή για τα e-tron 55 quattro και e-tron Sportback 55 quattro οποίος είναι έως 22 kW, δηλαδή έχει διπλάσια ισχύ από πριν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/11/2020

Η Audi διαθέτει πλέον έναν ισχυρότερο ταχυφορτιστή για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα e-tron 55 quattro και e-tron Sportback 55 quattro ο οποίος είναι έως 22 kW (σε εναλλασσόμενο ρεύμα), έναντι αυτού των 11 kW με τον οποίο εφοδιάζεται ήδη το μοντέλο.

Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, ο νέος ταχυφορτιστής θα διατίθεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου και θα μπορεί να τον παραγγείλει ο αγοραστής του οχήματος. Αυτός θα είναι διαθέσιμός από τα μέσα της επόμενης χρονιάς τόσο και για την έκδοση S των δύο εκδοχών αμαξώματος του ηλεκτροκίνητου οχήματος, όσο και το e-tron 50 quattro (δηλαδή αυτό με τις μικρότερης χωρητικότητας μπαταρίες).

Η καινούργια μονάδα φόρτισης μπορεί να εγκατασταθεί σε οικιακό χώρο, διαθέτει οθόνη αφής πέντε ιντσών και δύναται να λειτουργήσει και μέσω smartphone, χάρη στην εφαρμογή «myAudi». Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, με τον νέο ταχυφορτιστή, οι μπαταρίες των e-tron 55 quattro και e-tron Sportback 55 quattro μπορούν να φορτίσουν ως το 100% σε λιγότερο από πέντε ώρες.

Επίσης, η νέα μονάδα, μέσω των μπαταριών του οχήματος, μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές οικιακές συσκευές, όταν χρειαστεί, ενώ μπορεί να προγραμματιστεί να φορτίζει το όχημα μόνο τις ώρες που υπάρχει μικρότερη χρέωση (νυχτερινό τιμολόγιο).