O Henrik Fisker αποχώρησε από το Twitter μετά την εξαγορά από τον Elon Musk


Ο διάσημος σχεδιαστής έσβησε τον λογαριασμό του στο Twitter εξηγώντας ότι δεν επιθυμεί ο λόγος του να ελέγχεται από έναν ανταγωνιστή του.

  • 1/5/2022

«Παρακαλώ ακουλουθήστε με στο Instagram αν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις. Ευχαριστώ». Αυτή ήταν η τελευταία ανάρτηση του Henrik Fisker στους 86.000 followers στο Twitter, λίγο πριν διαγράψει οριστικά τον λογαριασμό του, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Elon Musk έναντι 44 δις δολαρίων.

Λίγο αργότερα ο Fisker μέσα από το Instagram εξήγησε την κίνηση του γράφοντας: “Πιστεύω 100% στην ελευθερία του λόγου. Αλλά δεν θέλω ο λόγος μου να ελέγχεται από έναν ανταγωνιστή. Επίσης δεν θέλω ένας ανταγωνιστής να καθορίζει τον τρόπο που οι ακόλουθοί μου θα έρχονται σε επαφή με την Fisker, όσο η εταιρεία αναπτύσσεται».

Η κόντρα του Henrik Fisker με τον Elon Musk είναι γνωστή εδώ και χρόνια και η παραπάνω εξέλιξη ήταν από πολλούς αναμενόμενη. Ο σχεδιαστής Fisker, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε πολλά διάσημα αυτοκίνητα όπως την Aston Martin DB9 και την BMW Z8είχε έρθει σε επαφή με την Tesla το 2007 για να συμβάλει στην ανάπτυξη του Model S.

Λίγο αργότερα αποχώρησε για να ιδρύσει την δική του εταιρεία, την Karma Automotive, με την Tesla να τον κατηγορεί ότι έκλεψε εμπιστευτικές πληροφορίες από το παραπάνω project.

To 2014 η εταιρεία του πτώχευσε και ιδρύθηκε εκ νέου με την ονομασία Fisker. Τελευταίο δημιούργημα είναι το συμπαγές ηλεκτρικό crossover Fisker Ocean το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη πριν από λίγο καιρό στην έκθεση "Mobile World Congress" που έγινε στην Βαρκελώνη.