O ήχος του V12 της Pagani Utopia απλά δεν υπάρχει (video)


Όσο η Pagani Utopia είναι σβηστή, η σχεδίαση αναμενόμενα κλέβει τις εντυπώσεις. Όταν, όμως, μπει σε λειτουργία ο 6λιτρος κινητήρας της Mercedes-AMG, τότε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

  • 26/10/2022

Αν υπάρχει ένα κοινό στοιχείο στις προτάσεις του Horacio Pagani είναι ότι καταφέρνουν αβίαστα να στρέψουν τα βλέμματα επάνω τους αφού στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με... έργα τέχνης πάνω σε τροχούς.

Το νέο video από το κανάλι NM225 στο YouTube έρχεται να το επιβεβαιώσει προσθέτοντας παράλληλα ακόμα ένα ξεχωριστό στοιχείο: τον ήχο της εξάτμισης.

Ο λόγος για την Pagani Utopia η οποία αντλεί τη δύναμή της από έναν V12 των 864 ίππων και των 1.100 Nm ροπής, που έχει την υπογραφή της Mercedes-AMG.

Το κινητήριο σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο των 7 σχέσεων που είχαμε να δούμε σε Pagani από τη Zonda, με την επιλογή να προκύπτει μετά από μαζική απαίτηση των υποψήφιων αγοραστών.

Το παρακάτω video προέρχεται από πίστα της Ιταλίας όπου η Utopia έκανε μερικά γρήγορα περάσματα προσφέροντας ένα μοναδικό ηχητικό αποτέλεσμα από τα τέσσερα τελικά του συστήματος εξάτμισης. Μάλιστα, εμφανίζεται και η Pagani Huayra Codalunga η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 7 αντίγραφα.

Δείτε το video…