O Klaus Zellmer είναι ο νέος CEO της Skoda


Το νέο αφεντικό της Skoda θα επωμιστεί το project μετάβασης της εταιρείας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, παίρνοντας τη θέση του Thomas Schafer.

  • 7/4/2022

Όπως ανακοίνωσε και επισήμως η Skoda από την 1η Ιουλίου του 2022 το "τιμόνι" της εταιρείας αλλάζει χέρια και τη θέση του Thomas Schafer παίρνει ο Klaus Zellmer, στις πλάτες του οποίου θα πέσει το πλάνο της εταιρείας για τη μετάβαση σε έναν πλήρως εξηλεκτρισμένο στόλο οχημάτων.

Θυμίζουμε πως πριν από λίγες μέρες η Skoda ανακοίνωσε η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα ενσωματώσει στα μοντέλα της, παρουσιάζοντας ένα teaser με το πρώτο αυτοκίνητο που θα την αφομοιώσει.

Ο Klaus Zellmer έχει πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 1997 ως σύμβουλος μέλους του Δ.Σ. στην Porsche AG. Δύο χρόνια μετά μετακόμισε στο γαλλικό τμήμα της Porsche για να εργαστεί στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων και στη συνέχεια ταξίδεψε στη Βόρεια Αμερική αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Area Manager.

Το 2000 ως Project Manager ήταν αυτός που καθοδήγησε τους τομείς των πωλήσεων και του marketing στο νέο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία ενώ μετά ανέλαβε τη διεύθυνση του Customer Centre. To 2007 έγινε επικεφαλής του τμήματος Marketing της Porsche στη Γερμανία και τρία χρόνια μετά έφτασε μέχρι τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας.

Το 2015 διέσχισε ξανά τον Ατλαντικό για να αναλάβει Πρόεδρος και CEO του τομέα της Βορείου Αμερικής ενώ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 ήταν μέλος του Δ.Σ. της Volkswagen έχοντας υπό την ευθύνη του τους τομείς των Πωλήσεων, του Marketing και των After Sales.

O Thomas Schaffer καθοδήγησε με ασφάλεια την εταιρεία κατά τη διάρκεια δύο απαιτητικών ετών στα οποία σχεδιάστηκε και καθορίστηκε ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον με την ονομασία NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030. Σήμερα η Skoda είναι πιο ηλεκτρική, πιο ψηφιακή και πιο διεθνής από ποτέ”, δήλωσε ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Skoda Murat Aksel και συνέχισε:

Ο Thomas Schafer έχει θέσει τις βάσεις σε ένα υποσχόμενο μέλλον για τη Skoda λανσάροντας επιτυχημένα το ηλεκτρικό ENYAQ iV και άλλα ηλεκτρικά μοντέλα, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για διαφορετικές περιοχές δράσης του Ομίλου της Volkswagen, ενώ παράλληλα εφάρμοσε με μεγάλη επιτυχία το project INDIA 2.0. Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα αυτά εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου”.