Ο Luca de Meo νέος CEO της Renault


Σύμφωνα με δημοσίευμα στον γαλλικό Τύπο, ο Luca de Meo, ο πρώην πρόεδρος της SEAT, θα αναλάβει χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Renault εντός της εβδομάδα

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 28/1/2020

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Renault με σκοπό να αποφασίσει τον ορισμό του κ. Luca de Meo στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της γαλλικής εταιρείας. Όπως όλα δείχνουν, ο κ. de Meo θα παραστεί με τη νέα επαγγελματική ιδιότητά του στην ετήσια συνάντηση που θα έχουν στελέχη της Renault και της Nissan στην Ιαπωνία, στο τέλος του μήνα, για να καθορίσουν το μέλλον της συνεργασίας τους έπειτα από την υπόθεση του κ. Carlos Ghosn.

O κ. Luca de Meo θα αντικαταστήσει την κυρία Clotilde Delbos, η οποία είχε ως τώρα χρέη αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault έπειτα από την αποπομπή του κ. Thierry Bolloré από αυτή τη θέση πέρυσι τον Σεπτέμβριο. Ο κ. de Meo θεωρείται επιτυχημένος μάνατζερ και έχει συνεργαστεί με την Toyota, τη FIAT και τον Όμιλο Volkswagen. Ιδίως στη SEAT, κατάφερε να την κάνει κερδοφόρα με την επιλογή του να ανανεώσει την γκάμα της και να προσθέσει Crossover και SUV μοντέλα σε αυτή. Ο Ιταλός στην καταγωγή κ. de Meo έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει εντός της εταιρικής Συμμαχίας μεταξύ της Renault και της Nissan, καθώς και να αναστρέψει τις μειούμενες πωλήσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που παρατηρήθηκαν εντός του 2019.