Ο Όμιλος Hyundai επεκτείνεται στην Ευρώπη


Η Γηραιά Ήπειρος, εφεξής θα αποτελέσει σημαντικότερο πεδίο εξέλιξης και κατασκευής νέων μοντέλων για τις Hyundai, KIA και Genesis όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Νοτιοκορεατικού Ομίλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙ
  • 17/6/2022

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Autocar, ο Όμιλος Hyundai θα εμπλακεί περισσότερο στην Ευρώπη ως τόπο στον οποίο θα δημιουργεί τα νέα μοντέλα του για τις αγορές όλου του κόσμου.

Η τοποθέτηση του Ομίλου στην ήπειρό μας έχει ξεκινήσει ουσιαστικότερα από τη δεκαετία του 1990 όταν τα στελέχη του θέλησαν να κατασκευάζει νέα μοντέλα που να πληρούν καλύτερα την ευρωπαϊκή αυτοκινητική κουλτούρα.

Όταν το κατάφερε, αναβαθμίζοντας σε σημαντικό βαθμό τα αυτοκίνητά του που προορίζονταν για την αγορά της Γηραιάς Ηπείρου, στράφηκε στην εξέλιξη και δημιουργία σπορ εκδόσεων αυτών οι οποίες προκάλεσαν αίσθηση και ανταγωνίζονται ευθέως τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά. Το παράδειγμα των οχημάτων του τμήματος Ν της Hyundai είναι η καλύτερη απόδειξη αυτής της προσπάθειας. 

O κ. Tyrone Johnson, επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Hyundai Motor Europe δήλωσε σχετικά σε συνάδελφο του Autocar: «Είμαστε τόσο επιτυχημένοι σε ό,τι κάναμε στην Ευρώπη, ώστε μας δόθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούμε περισσότερο». Όπως έγινε γνωστό, ο Όμιλος σκοπεύει να αναπτύξει στην ήπειρό μας και το δίκτυο πωλήσεων των μοντέλων της Genesis, της εταιρείας αυτού που κατασκευάζει οχήματα της πολυτελούς κατηγορίας.

Θυμίζουμε ότι η Genesis δημιουργήθηκε αρχικά για την αμερικανική αγορά και στη συνέχεια άρχισε να διαθέτει τα αυτοκίνητά της και στην Ασία. Υπό το νέο πρίσμα, τα καινούργια μοντέλα αυτής θα εξελίσσονται σε μεγάλο βαθμό επί ευρωπαϊκού εδάφους. Τέλος, επ’ αυτού θα δημιουργούνται και τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Νοτιοκορεατικού Ομίλου.