O “Stig” επιστρέφει στους αγώνες


O πρώτος «Stig», ο διάσημος, μυστηριώδης αστέρας της τηλεοπτικής εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear», ανακοίνωσε ότι θα συμμετέχει στο TitansRX Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross.

  • KEIMENO: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 26/7/2019

Τον γνωρίσαμε ως μια τηλεοπτική περσόνα η οποία ξεχώριζε για τις μοναδικές οδηγικές ικανότητές του και το μυστήριο που περιέβαλε την ταυτότητά του. Ο «Stig», κατά κόσμον Perry McCarthy, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Rallycross, επιστρέφοντας στην ενεργό δράση. Ήταν ο πρώτος «Stig» που συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Top Gear» στις πρώτες δύο σεζόν της, έχοντας μαύρη στολή και κράνος.

Τη δεκαετία του 1990, ο McCarthy προσπάθησε να εμπλακεί στη Formula 1, είτε με την αποτυχημένη ομάδα της Andrea Moda Formula είτε ως και πιλότος-δοκιμαστής των Williams και Benetton, αλλά δεν τα κατάφερε εξαιτίας των συνθηκών και των ισορροπιών που επικρατούσαν σε αυτές. Επίσης, συμμετείχε στις «24 Ώρες του Le-Mans».

Ο 58χρονος McCarthy ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να λάβει μέρος στον θεσμό του TitansRX Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rallycross δηλώνοντας: «Δεν είχα λάβει μέρος σε αγώνα Rallycross ή οδηγήσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο ως τώρα. Εννοώ ότι έχω βρεθεί στο γρασίδι μερικές φορές αλλά αυτό δεν το έκανα σκόπιμα... Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει στη ζωή μου και ποτέ δεν ήμουν άνθρωπος που αγνοούσα μια μεγάλη ευκαιρία. Θα δώσω ό,τι έχω, τέρμα γκάζι. Ευτυχώς, ήμουν ταχύς στις δοκιμές (που έκανα). Από τότε που αποσύρθηκα, κάνω ομιλίες και εμφανίσεις σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Όμως, τώρα το αγωνιστικό ένστικτό μου ξύπνησε με έντονο τρόπο. Μπορεί να μην είμαι τόσο νέος όσο ήμουν, αλλά έχω προπονηθεί, είμαι σε φόρμα, έχω εστιάσει στον στόχο μου και διψώ για δράση».

ΠΗΓΗ: ROAD AND TRACK.