Ο Uwe Hochgeschurtz αναλαμβάνει CEO της Opel από την 1η Σεπτεμβρίου


Ο Uwe Hochgeschurtz με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του αυτοκινήτου, θα αναλάβει καθήκοντα CEO της Opel από την 1η Σεπτεμβρίου.

  • 14/7/2021

Ο Uwe Hochgeschurtz, ο οποίος αυτή τη στιγμή κατέχει τη θέση του CEO της Renault Γερμανίας, Αυστρίας & Ελβετίας, διορίστηκε CEO της Opel, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό γίνεται σε μία εποχή που η Γερμανική μάρκα του ομίλου Stellantis επεκτείνει τις εμπορικές της δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στην Κίνα, και εισέρχεται δυναμικά στην εποχή του εξηλεκτρισμού. Θα διαδεχθεί τον Michael Lohscheller, ο οποίος αποφάσισε να αναζητήσει νέες προκλήσεις εκτός Stellantis.

Ο Uwe Hochgeschurtz θα ενταχθεί στη Διοικητική Ομάδα του Ομίλου Stellantis και θα αναφέρεται απευθείας στον CEO, Carlos Tavares. Ξεκίνησε την καριέρα του στη βιομηχανία αυτοκινήτου το 1990 από τη Ford, πριν προσχωρήσει στη VW το 2001 και στη συνέχεια στη Renault το 2004. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στη Γερμανία (Wuppertal & Cologne), στο Ηνωμένο Βασίλειο (Birmingham) και στο Παρίσι (Paris Dauphine).

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Michael για τις ισχυρές, βιώσιμες βάσεις που έθεσε μαζί με τους εργαζόμενους για την Opel. Αυτή η εντυπωσιακή ανάκαμψη προετοιμάζει το δρόμο για την προσεχή παγκόσμια εμπορική εξέλιξη της μάρκας. Είμαι πεπεισμένος ότι ο Uwe θα κρατήσει γερά το τιμόνι της Opel σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ιστορίας της, έχοντας μία εμπειρία 30 και πλέον χρόνων στην αγορά του αυτοκινήτου. Εύχομαι στον Michael το καλύτερο δυνατό για το επόμενο βήμα στην καριέρας του» δήλωσε ο Carlos Tavares, CEO της Stellantis,.