Οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές... αποκαλύπτουν πρόωρα το νέο Skoda Kodiaq (photos)


Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 στις 19:45 θα παρουσιαστεί η 2η γενιά του D-SUV, ωστόσο οι designers του kolesa.ru μάς την «παρουσιάζουν» νωρίτερα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/10/2023

Η παρουσίαση ενός νέου μοντέλου, ακόμα και αν δεν αποτελεί ολοκαίνουρια προσθήκη στην γκάμα μιας αυτοκινητοβιομηχανίας, δημιουργεί μια ανυπομονησία. Έστω, μια περιέργεια για το πώς θα είναι.

Αυτή συνήθως μεγαλώνει όταν πλησιάζει η ώρα των αποκαλυπτηρίων και αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της 2ης γενιάς του Skoda Kodiaq. Στη διάρκεια της εβδομάδας που ολοκληρώνεται σήμερα (1/10), οι Τσέχοι έκαναν γνωστό ότι η παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023, στις 19:45 (ώρα Ελλάδας).

Για να τονώσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον, συνόδεψαν τη σχετική ανακοίνωση με ένα φωτογραφικό πακέτο από σκίτσα του νέου Kodiaq, τα οποία αποκαλύπτουν εν μέρει την εμφάνισή του. Πόσο μπορεί να απέχουν αυτά από την τελική σχεδίαση του αμαξώματος; Θα πρέπει να κάνουμε υπομονή άλλες 3 ημέρες.

Ωστόσο, οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές του διαδικτύου, που αφενός ουδόλως στερούνται φαντασίας και αφετέρου δεν έχουν κάποιο περιορισμό, έσπευσαν να αξιοποιήσουν τα συγκεκριμένα σκίτσα και να προσφέρουν σε όλους μας μια.. πρόωρη αποκάλυψη. Σαφώς δεν πρόκειται για κάτι που προκύπτει από «επίσημη», τσέχικη, πηγή, αλλά οι designers του kolesa.ru - γιατί για αυτούς πρόκειται - συνηθίζουν να εμφανίζουν όμορφες δημιουργίες.

Έτσι, τοποθέτησαν στο εμπρός τμήμα μια σχεδόν κάθετη, πολυγωνική, μάσκα, με ελαφρώς τροποποιημένη σχεδίαση. Επίσης, στον προφυλακτήρα τοποθέτησαν μια ευρεία εισαγωγή αέρα στο κάτω μέρος και κάθετα διακοσμητικά ένθετα στις άκρες.

Στο πλάι, ξεχωρίζει η καμπύλη σχεδίαση στο κάτω μέρος των θυρών, αλλά και η χρωματική αντίθεση στις επενδύσεις της πίσω κολόνας, που μπορεί να είναι σε μαύρη ή ασημένια απόχρωση.  Τέλος, στο πίσω μέρος η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή δείχνει να είναι τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα C, με μια οριζόντια μπάρα να τα ενώνει.