Οι εταιρείες που θα ρίξουν «άκυρο» στο Paris Motor Show


Ηχηρές απουσίες στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού (17-23 Οκτωβρίου), η οποία επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2018.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 7/9/2022

Οι Διεθνείς Εκθέσεις που σχετίζονται με το χώρο του αυτοκινήτου - είτε αφορούν τα «κλασικά» Σαλόνια Αυτοκινήτου είτε Εκθέσεις Τεχνολογίας – αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Η αρχή έγινε με την πανδημία του Covid-19, που οδήγησε σε αναβολή αρκετές από αυτές, ενώ στη συνέχεια προέκυψε η αβεβαιότητα για την παγκόσμια οικονομία αλλά και ο προβληματισμός που υπάρχει στην Ευρώπη με τις γεωπολιτικές εξελίξεις. Γι’ αυτούς τους λόγους, άλλωστε, ακυρώθηκε το πρώτο προγραμματισμένο μέρος της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, που θα γινόταν στην ελβετική πόλη τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Αντίθετα, η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού θα διεξαχθεί κανονικά από τις 17 έως τις 23 Οκτωβρίου. Με νέα μορφή, αλλά και ηχηρές απουσίες, καθώς ένας πολύ σημαντικός αριθμός κατασκευαστών δε θα λάβει μέρος, προτιμώντας να συνεχίσουν τις δικές τους - κατά βάση online - παρουσιάσεις των νέων μοντέλων τους, εξοικονομώντας και χρήματα.

Η λίστα των απόντων είναι «εντυπωσιακή» και περιλαμβάνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του «AutoGids», τις Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Ferrari, Fiat, Hyundai, Kia, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Maserati, Porsche, Seat, Skoda, Toyota, Volkswagen και Volvo.

Από την άλλη πλευρά, το παρών θα δώσουν οι Alpine, Dacia, Renault, DS,  Peugeot και Jeep, η οποία αναμένεται να αποκαλύψει το νέο B-SUV. Η BYD, η οποία έχει επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων της στην Ευρώπη, θα είναι επίσης παρούσα, όπως και άλλες ασιατικές εταιρείες όπως η Great Wall Motors, η Hopium και η NamX. Τέλος, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να απολαύσουν και τις τελευταίες δημιουργίες των Smart, Fisker και Microlino.

Το Paris Motor Show επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2018, έχοντας «πληγεί» από την πανδημία. Η εκδήλωση αναμένεται να δώσει βάρος στη βιώσιμη κινητικότητα, στις προηγμένες τεχνολογίες και τη συνδεσιμότητα. Αν και θα ασφαλώς θα υπάρξουν πολλά υβριδικά μοντέλα σε διαφορετικές μορφές, η συντριπτική πλειονότητα των νέων αυτοκινήτων θα είναι ηλεκτρικά, παρέχοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες-πελάτες να πραγματοποιήσουν test drive, για να μπορέσουν να βιώσουν μια εντελώς διαφορετική εμπειρία οδήγησης.

Πηγή: AutoGids