Paris Auto Show 2022: BMW, MINI και VW γυρίζουν την πλάτη


Οι Γερμανοί ξεκαθάρισαν πως δεν θα συμμετέχουν στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι όπου επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2018.

  • 30/3/2022

Μία από τις μεγάλες ειδήσεις τη χρονιάς για την αυτοκίνηση είναι χωρίς αμφιβολία η επιστροφή της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Παρίσι η οποία έγινε για τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2018. Όπως είναι γνωστό η έκθεση διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, όμως το 2020 με την πανδημία να έχει παραλύσει τα πάντα, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν.

Φέτος η έκθεση θα φέρει την ονομασία Paris Automotive Week και θα γίνει από τις 17 έως και τις 23 Οκτωβρίου στο Paris Expo Porte de Versailles. Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η λίστα με τις εταιρείες που θα συμμετέχουν, όπως έγινε γνωστό μέσα από γαλλικά δημοσιεύματα, ανάμεσά τους δεν θα βρίσκεται ούτε η ΒΜW αλλά ούτε και η θυγατρική Mini.

Οι Βαυαροί, οι οποίοι τους επόμενους μήνες ετοιμάζονται να παρουσιάσουν μια σειρά από νέα μοντέλα, έδειξαν ξεκάθαρη προτίμηση στη διοργάνωση #NextGen που γίνεται κάθε χρόνο από το 2019 στο Μόναχο συνδυάζοντας τη livestreaming μετάδοση, την οποία βρίσκουν πιο αποτελεσματική τη δεδομένη χρονική στιγμή. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν πως ανάλογη απόφαση έχουν πάρει και οι άνθρωποι του ομίλου της Volkswagen.

Οι εταιρείες με το ξέσπασμα της πανδημίας διαπίστωσαν πως οι online πλατφόρμες μπορούν να κάνουν εξίσου σημαντική δουλειά στο κομμάτι της επικοινωνίας, ενώ την ίδια στιγμή τα κόστη της προβολής είναι πολύ χαμηλότερα από τη συμμετοχή σε μία μεγάλη έκθεση.

Προφανώς ο όμιλος της Renault που παίζει... εντός έδρας έχει ξεκαθαρίσει πως θα δηλώσει “παρών” μαζί με την Dacia και την Alpine, ενώ σχεδόν σίγουρη θεωρείται -με τα σημερινά δεδομένα- η παρουσία της Stellantis, κυρίως μέσω των μοντέλων της Peugeot και της Citroen. Αναλυτική λίστα με τις εταιρείες που θα συμμετέχουν αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Πηγή: largus.fr