Οι πρώτες teaser εικόνες του νέου VW Amarok


Το αδελφό pick-up του νέου Ford Ranger, το VW Amarok έρχεται μέσα στο 2022. Τι γνωρίζουμε για το νέο Amarok έως τώρα.

  • 9/12/2021

Μόλις λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του Ford Ranger, η Volkswagen  μας δίνει μία πρώτη γεύση από το δεύτερο καρπό της συνεργασίας των δύο εταιρειών, το νέο Amarok με τις πρώτες teaser εικόνες που δημοσίευσε.

Η VW  μας δείχνει τη νέα γενιά του Amarok με ψηφιακά σκίτσα, μέχρι την επίσημη αποκάλυψη του pick-up της μέσα στο 2022. Το νέο VW Amarok, το οποίο κατασκευάζονταν έως τώρα στο Ανόβερο της Γερμανίας, θα βασίζεται στο Ford Rangerκαι όπως προβλέπει η  συμφωνία της VW  με την Ford και τα δύο pick-up θα κατασκευάζονται από κοινού στο Silverton της Ν. Αφρικής.

Παρά την κοινή τεχνική βάση, το VW Amarok θα διαθέτει το δικό του σχεδιαστικό DNA, πιο κοντά στα πρότυπα της Volkswagen. Έτσι, η έκδοση παραγωγής θα υιοθετεί την πλατιά επιβλητική μάσκα με τις χρωμιωμένες λωρίδες και τις έντονες γραμμές στο καπό που δίνουν δυναμισμό στην εμφάνιση του. Τα διπλά πλευρικά παράθυρα επίσης, μαρτυρούν ότι το νέο Amarok θα είναι διπλοκάμπινο.

Στο εσωτερικό, θεωρείται βέβαιο πως θα δούμε όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες ασφάλειας από τα επιβατικά μοντέλα, μαζί με ψηφιακό πίνακα οργάνων και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Ο μικρός λεβιές που διακρίνεται στην κονσόλα δείχνει ότι θα υπάρχει και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα κινητήρια σύνολα του VW Amarok θα είναι κοινά με το Ford Ranger. Στη βάση θα τοποθετείται ένας 2λιτρος turbo diesel, ενώ στην κορυφή θα βρούμε έναν 3λιτρο V6 επίσης diesel κινητήρα με απόδοση 250 ίππων. 

Οι παραγγελίες για το νέο VW Amarok θα ανοίξουν στα τέλη του 2022 μαζί με την επίσημη αποκάλυψη του.