Οι PSA και Changan πουλούν τις μετοχές τους


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ο όμιλος PSA και η Chongqing Changan Automotive θα πουλήσουν τις μετοχές τους σε μια κινεζική κοινοπραξία που κατασκευάζει αυτοκίνητα της DS Automobiles για λογαριασμό τους.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 29/11/2019

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Ομίλου PSA, τα στελέχη αυτού αποφάσισαν να πουλήσουν τις μετοχές που κατέχουν στην εταιρεία την οποία έχουν συστήσει με την κινεζική Chongqing Changan Automotive, σε μια εγχώρια κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει για λογαριασμό τους τα μοντέλα της DS Automobiles στην ασιατική χώρα.

Η Changan PSA, όπως ονομάζεται η εταιρεία, ιδρύθηκε το 2010 με ποσοστό συμμέτοχης 50% για καθένα από τα δύο συμβαλλόμενα σε αυτή μέρη. Ωστόσο, στις αρχές Νοεμβρίου η Changan δημοσίευσε κανονιστική πράξη βάσει της οποίας αναζητά αγοραστή για το μερίδιό της. Όπως έγινε γνωστό, αιτία για αυτό είναι οι μικρότερες των προσδοκώμενων πωλήσεις των μοντέλων της DS Automobiles στην κινεζική αγορά.

Ο εκπρόσωπος της PSA δήλωσε ότι παρά την εξέλιξη αυτή, ο γαλλικός Όμιλος θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στην Κίνα και τόνισε: «Οι δύο εταίροι σκοπεύουν να πουλήσουν τις μετοχές τους στην κοινοπραξία, όμως αυτό δεν αλλάζει κάτι αναφορικά με την παρουσία και ανάπτυξη της DS Automobiles στη χώρα. Τις προσεχείς εβδομάδες θα παρουσιαστεί ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο», κατέληξε.