Όλες οι πληροφορίες για το πιο γρήγορο Toyota C-HR που κατασκευάστηκε ποτέ (photos)


Η έκδοση Plug-In Hybrid 220 τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας του νέου Toyota C-HR.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TOYOTA EUROPE - Jeroen Peeters
  • 7/3/2024

Περισσότερες λεπτομέρειεες για την PHEV έκδοση του νέου C-HR έδωσε στη δημοσιότητα η Toyota. Με την ονομασία Plug-In Hybrid 220 αποτελεί την πιο «δυνατή» βερσιόν του δημοφιλούς SUV η οποία επωφελείται από το υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Αυτό αποτελείται από έναν βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 2,0 L που αποδίδει 152 PS κι έναν ηλεκτροκινητήρα που έχει τοποθετηθεί στον μπροστινό άξονα και προσφέρει 163 PS, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται στους 223 PS. Τα 0-100 km/h είναι εφικτά σε 7,4 sec, σύμφωνα με την Toyota.

Μία μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,6 kWh επιτρέπει στο μοντέλο να διανύει έως και 66 km αποκλειστικά με τη χρήση του ηλεκτρισμού. Η κατανάλωση καυσίμου διατηρείται στο 0,9 L/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 έχουν περιοριστεί στα 19 g/km.

Σύμφωνα με τους Ιάπωνες, το νέο C-HR Plug-In Hybrid 220 έχει εξοπλιστεί με αντλία που συλλέγει θερμότητα από το περιβάλλον, προκειμένου να υποστηρίζει τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού τον χειμώνα και να περιορίζει τη χρήση της μπαταρίας, αυξάνοντας, κατά συνέπεια, την αυτονομία σε EV mode. Εκτός αυτού, έχει τοποθετηθεί ένα επιπλέον αμορτισέρ στο μπροστινό μέρος, ενώ μέρη της πλατφόρμας TNGA προστίθενται στην ανάρτηση πίσω, για μεγαλύτερη στιβαρότητα και βελτιωμένο χειρισμό.

Ο φορτιστής 6,6 kW επιτρέπει το «γέμισμα» της μπαταρίας από το 0 στο 100% σε λιγότερο από 2,5 ώρες, όταν χρησιμοποιείται το τριφασικό καλώδιο και το wallbox.

Όσο για την εμφάνιση, η έκδοση Plug-In Hybrid 220 φέρει μία πανοραμική οροφή, ενώ οι πίσω επιβάτες έχουν επιπλέον 3 cm χώρου πάνω από το κεφάλι τους στην καμπίνα. Εκτός αυτού, έχει λάβει νέους τροχούς κράματος 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό, βρίσκει κανείς head-up display και τον νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών που προσφέρεται στις περισσότερες εκδόσεις του Toyota C-HR, όπως και την οθόνη αφής 12,3 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment. Προσφέρεται ασύρματη σύνδεση smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποστολή στην Ισπανία: First Drive - Toyota C-HR. Οδηγούμε το νέο υβριδικό crossover

Ξεκίνησε η παραγωγή του ολοκαίνουριου Toyota C-HR στην Ευρώπη

Toyota: Αυτό ήταν το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ευρώπη