Opel Manta GSe ElektroMOD Coupe: Επιστροφή στο μέλλον! (Video)


Η Opel αποκαλύπτει επισήμως το εντυπωσιακό Manta GSe Elektromod μετά από το teaser βίντεο που είδαμε πριν από δύο μήνες.

  • 19/5/2021

Η νέα one-off ειδική έκδοση Manta GSe Elektromod  δημιουργήθηκε επίσημα για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της κυκλοφορίας του Opel Manta (το γερμανικό coupe πρωτοπαρουσιάστηκε το 1972) αλλά ανεπίσημα είναι εδώ για να μας προϊδεάσει για την υπομπράντα GSe της εταιρείας, που θα περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων.

Το νέο ηλεκτρικό Manta GSe είναι στην ουσία το «πρώτο ηλεκτρικό restomod» της Opel, συνδυάζοντας σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις κάτω από την κλασική σιλουέτα του συμπαγούς γερμανικού coupe. Ο τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων έχει αντικατασταθεί εδώ από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 147 ίππων και ροπή 225 Nm.

Ηλεκτρικό κουπέ με… χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Ωστόσο, οι μηχανικοί της Opel κράτησαν το αρχικό τετρατάχυτο μηχανικό κιβώτιο του Manta στη θέση του, δίνοντάς μας έτσι ένα ηλεκτρικό κουπέ που εμπλέκει πραγματικά τον οδηγό. Η πρωτοτυπία έγκειται στο ότι ενώ οι 3 πρώτες σχέσεις αλλάζουν χειροκίνητα, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να το χρησιμοποιήσει ως αυτόματο μόνο με την εμπλοκή της τέταρτης ταχύτητας. Και έτσι εκμεταλλεύεται τα οφέλη της μέγιστης ροπής από μηδέν σ.α.λ.

Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 31 kWh, δίνοντας στο νέο Opel Manta GSe αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων. Όπως και τα «κανονικά» ηλεκτρικά μοντέλα της Opel, το Manta GSe διαθέτει σύστημα αναγεννητικού φρεναρίσματος και ενσωματωμένο φορτιστή 9kW, με μία πλήρη φόρτιση να διαρκεί μόλις τέσσερις ώρες.

Η εμπρός μάσκα "Pixel-Vizor" είναι βασικά μια εξωτερική οθόνη

Η Opel κατάφερε να συνδυάσει τα πιο πρόσφατα σχεδιαστικά στοιχεία της μάλλον με επιτυχία στο κλασικό σχήμα του Manta GSe, το οποίο διαθέτει ένα μπροστινό άκρο που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του, με το χαρακτηριστικό όρο «Pixel-Vizor». Είναι ταυτόχρονα μια…! οθόνη που χρησιμοποιείται για παιχνιδιάρικα μηνύματα, όπως "Είμαι σε μηδενική ηλεκτρονική αποστολή", ακολουθούμενη από τη σιλουέτα ενός Manta ray. Τα εμβληματικά κυκλικά πίσω φώτα είναι τρισδιάστατες μονάδες LED.

Το γερμανικό αυτοκίνητο εντυπωσιάζει και με το κίτρινο χρώμα του, σε αντίθεση με το μαύρο καπό, ενώ οι τροχοί είναι αλουμινίου διάστασης 17 ινστών, ειδικά σχεδιασμένοι για την περίσταση.

Το εσωτερικό του νέου Opel Manta GSe επωφελήθηκε επίσης από τις αναβαθμίσεις, με την τελευταία ψηφιακή τεχνολογία της μάρκας στον πίνακα οργάνων και το σύστημα ψυχαγωγίας. Το λεγόμενο Pure Panel αποτελείται από δύο ψηφιακές οθόνες 12 και 10 ιντσών προσανατολισμένες προς τον οδηγό. Επιπλέον, η Opel έχει προσθέσει ένα σύστημα ήχου προηγμένης τεχνολογίας από την Marshall.

Τα σπορ καθίσματα του αυτοκινήτου διακοσμούνται με μία κίτρινη γραμμή και προσφέρουν βελτιωμένη άνεση και υποστήριξη στους επιβάτες, σε σχέση με το κλασικό Manta. Το τιμόνι Petri τριών ακτίνων έχει ξανασχεδιαστεί και τώρα διαθέτει κίτρινο χρώμα στη θέση των 12 ωρών, ενώ οι επιφάνειες στο ταμπλό και τα πάνελ των θυρών είναι τώρα ματ γκρι για να ταιριάζουν με τα κίτρινα και μαύρα χρώματα του αμαξώματος.

Φυσικά, το νέο Opel Manta GSe ElektroMOD είναι μία πρωτότυπη κατασκευή, αλλά δεν θα είναι η τελευταία φορά που θα συναντήσουμε το σήμα GSe. Η Opel έχει δουλέψει πολύ πάνω σε μια σειρά ηλεκτροκίνητων μοντέλων υψηλής απόδοσης για το εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένης μιας έκδοσης hot hatch του υπάρχοντος Corsa-e.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Opel Mokka 1.2 Turbo 130 PS AT8 GS Line [Test Drive]