Οργώνοντας την έρημο με μία Rolls-Royce Cullinan (Video)


Η Rolls-Royce Cullinan είναι γνωστή ως το πολυτελέστερο SUV στον κόσμο. Παραμένει, όμως, ένα ικανότατο εκτός δρόμου όχημα, όπως μπορούμε να δούμε.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 14/10/2020

Το να βλέπεις μία Rolls-Royce να κινείται σε δύσκολες συνθήκες από άποψη μορφολογίας του εδάφους είναι μια παράξενη εικόνα. Η ταύτιση της βρετανικής εταιρείας με την υπέρτατη πολυτέλεια καθιστά μια τέτοια κατάσταση «ιεροσυλία» για την εικόνα της.

Όμως η Cullinan δεν είναι απλώς ξεχωριστό αυτοκίνητο μεταφοράς πολύ πλούσιων ανθρώπων. Εκ κατασκευής είναι ένα ικανότατο εκτός δρόμου όχημα.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, δεν στερείται δυνατοτήτων.Η οδήγηση της Cullinan στις θίνες του Ντουμπάι είναι μια εύκολη διαδικασία, ένα «παιχνίδι» για μεγάλα (και πάρα πολύ ευκατάστατα) παιδιά.

Εκεί, όπου τα χρήματα δεν είναι θέμα και που κάποιος θα αποφασίσει να βγάλει το μεγάλο βρετανικό SUVεκτός δρόμου να χαρεί την οδήγηση σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς να νοιαστεί ιδιαίτερα ένα θα ταλαιπωρήσει το αυτοκίνητο.

Θυμίζουμε ότι η Cullinan έχει V12 κινητήρα χωρητικότητας 6.749 cc ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 571 PS και μέγιστη ροπή 850 Nm, ενώ το βάρος της είναι τουλάχιστον 2.660 kg.