Όσα αξίζει να γνωρίζετε για το νέο Nissan 370 Z


Το νέο Nissan Z, ο αντικαταστάτης του 370Ζ, αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς αλλά οι πληροφορίες γι’ αυτό είναι σχετικά περιορισμένες. Ως τώρα, γνωρίζουμε τα εξής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 14/2/2020

Το Nissan 370Z παρουσιάστηκε το 2008 και έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί. Βεβαίως έχει επανασχεδιαστεί, για να παραμείνει επίκαιρο εμπορικά, αλλά δεν παύει να θεωρείται «παλιό» για τα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας και συγκριτικά με τους ανταγωνιστές του. Η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει το καινούργιο Ζ, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί εντός της χρονιάς, όπως έχει γίνει γνωστό. 

Βάσει των ως τώρα πληροφοριών, το νέο Nissan Z θα έχει τον twin turbo V6 τρίλιτρο βενζινοκινητήρα ο οποίος αποδίδει 406 PS (σημ.: 400 HP) στο Infiniti Q50 Sport 400. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα ονομάζεται το νέο μοντέλο, δηλαδή εάν θα είναι Ζ300 (από τη χωρητικότητα του κινητήρα) ή από τον αριθμό της μέγιστης ισχύος του (π.χ. Ζ400). Θα υπάρξει και η έκδοση Nismo στην οποία φημολογείται ότι ο κινητήρας θα αποδίδει περίπου 500 PS. 

Το πρόγραμμα δημιουργίας του καινούργιου Z έχει την κωδική ονομασία «Ζ35», το αυτοκίνητο βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της πλατφόρμας «FM» που έχει δημιουργήσει η Nissan και διαθέτει μηχανικά μέρη από το Infiniti Q60 Coupé. Σε ό,τι αφορά τη σχεδίασή του, αναμένεται να είναι επηρεασμένη σε μεγάλο βαθμό από το αμάξωμα του «αρχέτυπου» 240 Z, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, εκτός από το αυτόματο επτά σχέσεων.

ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.