Όταν ο Lewis συνάντησε την AMG Project One (Video)


Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις ολοκληρώθηκαν για τον Lewis Hamilton ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία να περάσει την ημέρα του δίπλα στο υπόΣύ εξέλιξη hypercar της Mercedes-AMG, γνωστό και ως Project One.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/12/2019

Αν υπάρχει ένα αυτοκίνητο ικανό να εντυπωσιάσει τον πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της Formula 1 τότε δίχως αμφιβολία αξίζει της προσοχής μας.

Ο Βρετανός, ο οποίος στο παρελθόν δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τα supercars, ακόμα κι αν αυτά προέρχονται από τους ανταγωνιστές στα αγωνιστικά τερέν, πέρασε μια ολόκληρη ημέρα στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz γνωρίζοντας από κοντά το υπό εξέλιξη hypercar που εξελίσσει εδώ και αρκετούς μήνες οι γερμανική φίρμα.

Γνωστό και ως Project One, το νέο hypercar της Mercedes-AMG φιλοδοξεί να μεταφέρει την αγωνιστική τεχνολογία, αποτελώντας ότι πιο κοντινό σε μονοθέσιο της Formula 1 έχει περάσει στη γραμμή παραγωγής.

Ο Lewis Hamilton συνομίλησε με τους μηχανικούς και τους δοκιμαστές που συμμετέχουν στην εξέλιξη του αυτοκινήτου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος τόσο από την ικανότητα του αυτοκινήτου να επιταχύνει αστραπιαία όσο και από τον ήχο του Project One, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να κινείται και με την αποκλειστική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η παραγωγή των ελάχιστων αντιτύπων του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει μέσα στο 2021, ακολουθώντας την επίσημη πρεμιέρα του η οποία άνευ απροόπτου θα φιλοξενηθεί στη Γενεύη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου.