Παλιό van της Mercedes-Benz ξαναπαίρνει ζωή ως ξενώνας της Airbnb


ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ...

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 15/10/2018

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τον τελευταίο καιρό στο εξωτερικό έχουν γίνει πολύ της μόδας τα παλιά van της Volkswagen. Ωστόσο, κάτι ανάλογο ισχύει και για τις αντίστοιχης κατηγορίας και ηλικίας προτάσεις της Mercedes-Benz, όπως το L 406 του 1968, που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο όχημα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του στον αρχηγό της πυροσβεστικής της πόλης του Göteborg της Σουηδίας επί 20 χρόνια. Βέβαια, κανείς δεν αμφισβητεί ότι τέτοιου είδους οχήματα θα μπορούσαν να έχουν πάρει τέτοια... παράσημα, σίγουρα όμως λίγοι θα είναι αυτοί, που τα έχουν φανταστεί ως... δωμάτια ξενοδοχείου.

Έπειτα από αρκετές δεκαετίες παραμονής στους δρόμους, αυτή το παλιό Mercedes-Benz πέρασε στην κατοχή ενός ζευγαριού, που κατοικεί σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας. Η Bente και o Pål, αντί να φορτώσουν αυτό το van με επιπλέον km, το ανακαίνισαν και το «βάφτισαν» σπιτικό τους. Χάρη στη δυνατότητα ανύψωσης της οροφής, αλλά και στην πληθώρα των παραθύρων, το Mercedes-Benz L 406 είναι πιο... ευάερο και... ευήλιο, το δε μοβ χρώμα του το καθιστά ένα ζεστό bungalow.

Πολλές λεπτομέρειες, σχετικές με την κατασκευή δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο εκ όψεως το όχημα δείχνει πολύ άνετο. Στο κρεβάτι υπάρχει χώρος για δύο, ενώ εκεί που κάθονταν ο οδηγός και ο συνοδηγός έχει δημιουργηθεί ένα άνετο καθιστικό.

Η διακόσμηση είναι οικιακού στιλ, ωστόσο στο ταμπλό έχει διατηρηθεί ο διακόπτης της μίζας και το κλειδί. Βέβαια, η βαμμένη σκουριά στο αμάξωμα κάνει το θεατή να υποπτεύεται ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ασφαλές για χρήση στο δρόμο. Το γερμανικό van κατέχει μία μόνιμη θέση στάθμευσης στον κήπο του ζευγαριού, όντας επίσης μία επιλογή για όσους τουρίστες ψάχνουν έναν Airbnb ξενώνα...

JOIN US