Panda τέτοια! Ανοίγουν ξανά οι παραγγελίες του 4Χ4 της FIAT


Αυτός είναι ο λόγος που το FIAT Panda 4X4 εξαφανίστηκε ξαφνικά από την ευρωπαϊκή αγορά, παρά την επιτυχημένη πορεία του. Πλέον, όμως, ετοιμάζεται για το μεγάλο comeback. 

  • 1/1/2023

To Fiat Panda 4x4 ήταν ένα από πιο εμβληματικά τετρακίνητα μίνι μοντέλα της αγοράς, από την πρώτη του κιόλας γενιά. Χάρη στις compact διαστάσεις και στους κοντούς προβόλους, το ιταλικό μίνι ήταν πολύ ικανό σε off road διαδρομές και έγινε ιδιαίτερα αγαπητό σε όλη την Ευρώπη. 

Άκρως ευέλικτο και εντός πόλης, αλλά και εκτός δρόμου με γωνία προσέγγισης που έφτανε τις 24 μοίρες και διαφυγής στις 34. 

Ωστόσο, εντελώς ξαφνικά οι Ιταλοί αποφάσισαν πριν λίγο καιρό να το βγάλουν από τους καταλόγους τους στην Ευρώπη, αφαιρώντας ένα σημαντικό εμπορικό όπλο από την γκάμα τους. Μάλιστα δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για αυτή την απόφαση. 

Κάποιοι είπαν ότι με αυτή την κίνηση η Fiat ανοίγει «χώρο» στη γκάμα για το πολυαναμενόμενο B-SUV που ετοιμάζει εδώ και καιρό και αναμένεται να αποκαλυφθεί το 2023, ενώ στη συγκεκριμένη συζήτηση εμφανίστηκε και το λανσάρισμα του νέου Jeep Avenger με το οποίο δημιουργείται μεγάλος «συνωστισμός» στην κατηγορία.

Το τι πραγματικά συνέβη, όμως, το μάθαμε από τα χείλη του CEO της Fiat και της Abarth Olivier Francois ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα του passioneautoitaliane.com, αποκάλυψε πως η κρίση των ημιαγωγών ήταν αυτή που ανάγκασε την εταιρεία να «παγώσει» τις παραγγελίες του Panda 4X4

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η ζήτηση ήταν μεγάλη και οι παραγγελίες είχαν δημιουργήσει μεγάλες λίστες αναμονής που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούσαν τους 7 μήνες μέχρι να έρθει η παράδοση των οχημάτων. 

Έτσι πήραν την απόφαση να πατήσουν προσωρινά «pause» και να επιστρέψουν δυναμικά στην παραγωγή του Fiat 500 4X4 από το 2023, χωρίς να είναι γνωστό ποιον μήνα θα είναι ξανά διαθέσιμο.

Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μοντέλο θα μείνει στην παραγωγή τουλάχιστον μέχρι και το 2026 ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να αποφασιστεί ποιο θα είναι από εκεί και μετά το μέλλον του.