Πανωλεθρία! Ferrari Roma έπεσε από ασανσέρ και έγινε σμπαράλια (photos)


H Ferrari Roma έπεσε στο κενό κάνοντας βουτιά από τα 14 m. ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τη «διάσωσή» της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Palm Beach County Fire Rescue - Facebook
  • 3/2/2023

Οι υπάλληλοι μιας αντιπροσωπείας εξωτικών αυτοκινήτων είδαν μία Ferrari Roma να πέφτει από μεγάλο ύψος μπροστά στα μάτια τους, όταν το ασανσέρ αυτοκινήτων που τη μετέφερε κατέρρευσε μετά από βλάβη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί ραγδαία, αφού το όχημα είχε διαρροή μετά την πτώση, όμως η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση.

Οι πυροσβέστες του τμήματος της κομητείας Palm Beach στη Φλόριντα έφτασαν στο σημείο εγκαίρως, λίγα λεπτά αφού έλαβε χώρα το συμβάν την περασμένη Τρίτη, διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση του κτιρίου προκειμένου να αποφευχθεί κάποια ενδεχόμενη φωτιά. Εκτός αυτού, οι διασώστες τοποθέτησαν μία μάνικα στον πρώτο, και μία στον τρίτο όροφο του ασανσέρ, έτσι ώστε να έχουν συνεχώς διαθέσιμη υδροδότηση σε περίπτωση που το αυτοκίνητο εκρήγνυτο.

Η «διάσωση» της σμπαραλιασμένης Ferrari, η οποία κρεμόταν στο φρεάτιο, διήρκησε 4 ώρες. Γι αυτό το εγχείρημα χρειάστηκε η επέμβαση ενός ειδικού φορτηγού ρυμούλκησης, το οποίο φέρει έναν γερανοειδή άξονα που μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες, και εν προκειμένω, μία επέκταση 14m, δηλαδή το ύψος απ' όπου έπεσε η Roma.

Η Roma κατάφερε να «γλιτώσει» από το φρεάτιο, όμως η κατάστασή της ήταν πραγματικά τραγική. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματίας, και οι πυροσβέστες κατάφεραν να καθαρίσουν το σημείο χωρίς να προκληθεί καμία άλλη ζημιά στο αυτοκίνητο, το κτήριο, ή άλλα αυτοκίνητα της αντιπροσωπείας.

Δεν έχει γίνει γνωστό ποια ήταν η αιτία της βλάβης του ασανσέρ, όπως και δεν υπάρχουν στοιχεία για ενδεχόμενη έρευνα των τοπικών αρχών, αφού δεν υπήρξαν τραυματίες και άλλες υλικές ζημιές, πέρα από τη Ferrari Roma. Όσο για το ιταλικό supercar, είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρει να ξαναβγεί στους δρόμους της ηλιόλουστης Φλόριντα, τουλάχιστον όχι σύντομα.