Παράταση ζωής για το ηλεκτρικό Volkswagen Golf


Όπως όλα δείχνουν, η Volkswagen θα κρατήσει ανοικτή τη γραμμή παραγωγής του e-Golf για τουλάχιστον μερικούς μήνες ακόμα, αν όχι παραπάνω.

  • 6/4/2020

Τυπικά, ο στρατηγικός προγραμματισμός της εταιρίας ήθελε την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του Golf να παραδίδει τη σκυτάλη στο νέο ID.3, αυτό το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά, κάποια εσωτερικά έγγραφα της Volkswagen που διέρρευσαν, αναφέρουν πως η παραγωγή του e-Golf θα συνεχίσει απρόσκοπτα τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, με τις παραδόσεις να φτάνουν προς τα τέλη του έτους. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάτι τέτοιο δεν δείχνει να βγάζει νόημα. Εν μέσω της κρίσης που βιώνουμε, όμως, μπορούμε να σκεφτούμε μερικούς λόγους για αυτό.

Καταρχήν, αυτή τη στιγμή όλοι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, λόγω Κορωνοϊού, βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, αναφορικά με τις δεσμεύσεις τους για τη συγκράτηση των εκπομπών καυσαερίων στα 95 γρ./χλμ. Ήδη έχουν απευθύνει διάβημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα κάνουν όμως και ό,τι μπορούν ώστε να προσεγγίσουν αυτό το νούμερο. Η πώληση όσο το δυνατόν περισσότερων αυτοκινήτων με εκπομπές κάτω των 50 γρ. CO2 τους δίνει ανάσα, οπότε ίσως για αυτό παρατείνεται και η καριέρα του e-Golf.

Μία άλλη αιτία θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη του αντικαταστάτη του. Το ID.3, ουσιαστικά, αποτελεί το επόμενο μεγάλο βήμα της Volkswagen, μετά το Beetle της δεκαετίας του ‘40 και το Golf του ’70. Αυτό βρίσκεται στα τελευταία του στάδια πριν την παραγωγή και χρειάζεται πρακτικά την ολοκλήρωση κάποιον τμημάτων του λογισμικού του, ώστε να κυκλοφορήσει. Ίσως με την καραντίνα, ίσως πάλι για κάποιους άλλους λόγους, αυτό να έχει μείνει πίσω, οπότε να καθυστερήσει γενικά την έναρξη των πωλήσεων. Σε μία τέτοια περίπτωση, είναι δικαιολογημένη η παράταση ζωής του e-Golf, ώστε να καλύψει το κενό.

Άλλη αιτία θα μπορούσε να είναι η ζήτηση προς το συγκεκριμένο μοντέλο. Προφανώς, σε αυτή τη φάση, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε. Όπως και να έχει, το e-Golf θα παραμείνει μαζί μας μερικούς μήνες ακόμα.