Παρουσιάστηκε το ηλεκτροκίνητο βαν της Amazon (Video)


Η Amazon συνεργάστηκε με τη Rivian για τη δημιουργία και παραγωγή ενός ηλεκτροκίνητου βαν το οποίο θα χρησιμοποιεί για την παράδοση των παραγγελιών των προϊόντων της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 10/10/2020

Οι Amazon και Rivian παρουσίασαν ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν το οποίο θα χρησιμοποιεί η πρώτη για την ικανοποίηση των μεταφορικών αναγκών της και την παράδοση των προϊόντων της. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να κατασκευαστούν 10.000 οχήματα ως το 2022, με απώτερο στόχο να φτάσει ο αριθμός τους τις 100.000 ως το τέλος της δεκαετίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon, η γνωστή εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου έχει θέσει σκοπό να έχει μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040. Το καινούργιο αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Rivian, στην πολιτεία του Ιλινόις.

Όπως ανακοινώθηκε, το βαν θα έχει τη δυνατότητα να διανύει μια απόσταση περίπου 240 km με μία πλήρη φόρτιση. Η Amazon, χρησιμοποιεί ήδη 1.800 ηλεκτροκίνητα οχήματα στην Ευρώπη και 10.000 στην Ινδία, ενώ διαθέτει και στόλο ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων για την παράδοση προϊόντων της σε μεγάλες πόλεις της Γηραιάς ηπείρου και στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου, ο κ. Ross Rachey, Διευθυντής Παγκόσμιου Στόλου και Προϊόντων της Amazon, δήλωσε σχετικά: «Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας ηλεκτρικό βαν μαζί με τη Rivian ξέραμε ότι αυτό έπρεπε να ξεπερνά όλα τα υπόλοιπα που υπάρχουν. Θέλαμε οι οδηγοί μας να λατρεύουν να το χρησιμοποιούν και οι πελάτες μας να ενθουσιάζονται όταν το βλέπουν να έρχεται στη γειτονιά τους για να παραδώσει τις παραγγελίες τους. Συνδυάσαμε την τεχνολογία της Rivian και τη δική μας τεχνογνωσία στην επιμελητεία παραδόσεων και ιδού το αποτέλεσμα. Είναι το μέλλον στην παράδοση προϊόντων και στο έσχατο σημείο». Παρακάτω μπορούμε να δούμε το βίντεο με το νέο βαν της Amazon.