Πάτησαν στην Ευρώπη τα πρώτα Made in China Polestar 2


Στην ευρωπαϊκή ήπειρο έφτασαν τα πρώτα Polestar 2 που κατασκευάστηκαν στην Κίνα. Τον Αύγουστο οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη.

  • 27/6/2020

Σε λιμάνι του Βελγίου έφτασε οχηματαγωγό πλοίο, μεταφέροντας σε ευρωπαϊκό έδαφος τα πρώτα Polestar 2 που παράχθηκαν στην Κίνα.

Το Polestar 2 πρόκειται να αποτελέσει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του Tesla Model 3, το οποίο προελαύνει και στην ευρωπαϊκή αγορά, διαθέτοντας μια και μοναδική έκδοση απόδοσης 402 ίππων.

Η αυτονομία του Polestar 2 φτάνει τα 470 χιλιόμετρα χάρη στις μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 78 kWh με τις οποίες εφοδιάζεται, ενώ η τιμή του στη γερμανική αγορά είναι 58.800 ευρώ.

Οι πρώτες παραδόσεις του αυτοκινήτου στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο στις αγορές της Σουηδίας και της Νορβηγίας, οι οποίες είναι και οι μεγαλύτερες της γηραιάς ηπείρου για την κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

«Αυτή είναι μια μεγάλη στιγμή. Είμαι ένα βήμα πιο κοντά στα να παραδώσουμε  τα πρώτα  αυτοκίνητα στους πελάτες μας στην Ευρώπη. Η άφιξη του πρώτου πλοίου αποτελεί την απόδειξη του πόσο αφοσιωμένοι είμαστε στους πελάτες μας και της αποδοτικότητας με την οποία λειτουργεί η εταιρεία μας σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε μετά την άφιξη των πρώτων Polestar 2 στην ευρωαπϊκή ήπειρο ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Thomas Ingenlath.